Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Όταν η Εκκλησία δίνει απαντήσεις, τότε οι κακές γλώσσες σωπαίνουν !!!

Απάντηση της Εκκλησίας της Ελλάδος σε δημοσιεύματα του Γαλλικού Τύπου

Στις 22-29 Δεκεμβρίου 2011, στο Περιοδικό σας Le Point φύλλο 2049-2050, δημοσιεύθηκε άρθρο της κ. Αλεξίας Κεφαλά με τίτλο «Ο μυθώδης θησαυρός της Εκκλησίας της Ελλάδος» και υπότιτλο (ένα ταμπού: η παντοδύναμη Ορθόδοξη Εκκλησία που προστατεύεται από το Σύνταγμα και χρηματοδοτείται από το Κράτος φοροδιαφεύγει).
Ο αναγνώστης, λοιπόν, από το ξεκίνημα του άρθρου προδιατίθεται αρνητικά, ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία στην Ελλάδα είναι παντοδύναμη, προστατεύεται από το Σύνταγμα, χρηματοδοτείται από το Κράτος και κυρίως φοροδιαφεύγει.
Αλήθεια, που θεμελιώνει τους ανακριβείς αυτούς αφορισμούς η κ. Κεφαλά; Γράφει για αμύθητη περιουσία και αναφέρει ακίνητα, έσοδα ενοικίων, μετοχές.

Μελέτησε άραγε το Κτηματολόγιο της Εκκλησίας; Εκεί είδε πόση περιουσία η Εκκλησία έχει παραχωρήσει στο Κράτος, για να ανοικοδομηθούν όλα τα εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Χώρας, Πανεπιστήμια, Στρατιωτικές Σχολές, Σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, όλα τα μεγάλα Νοσοκομεία, Γήπεδα και άλλοι αθλητικοί χώροι;
Επίσης πόσα οικόπεδα και ακίνητα έχουν παραχωρηθεί σε Οργανισμούς και τοπικούς Συλλόγους; Πως λοιπόν τα γράφει αυτά η κ. Κεφαλά, χωρίς να έχει μια πλήρη και σφαιρική ενημέρωση για τα θέματα της Εκκλησιαστικής περιουσίας;
Από την αρμόδια υπηρεσία της Ιεράς Συνόδου δεν ζήτησε τέτοια στοιχεία: από που λοιπόν τα ανηύρε;
Η Εκκλησία δεν πρέπει άραγε να έχει πόρους για να ζήσει ως Οργανισμός, να επιτελέσει το ποιμαντικό και φιλανθρωπικό Της έργο; Όπως βλέπουμε στο άρθρο, κατά την κ. Κεφαλά, όχι, δεν πρέπει!
Άραγε γνωρίζει η κ. Κεφαλά ότι η τελευταία αγορά μετοχών που πραγματοποίησε η Εκκλησία έγινε κατόπιν παρακλήσεως της Εθνικής Τραπέζης για αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου και αυτό έγινε για να βοηθήσει η Εκκλησία την ανάκαμψη της οικονομίας της Χώρας και βέβαια, ότι η Εκκλησία δανείστηκε από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο για να ανταποκριθεί σε αυτό το δύσκολο εγχείρημα;
Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδος βεβαίως είναι παντοδύναμη: την δύναμή Της την αντλεί από τον θεμελιωτή της πίστεώς μας, τον Κύριο μας Ιησού Χριστό, ο οποίος είναι ο Παντοδύναμος Θεός, ο οποίος έγινε τέλειος άνθρωπος για να σώσει με τον σταυρικό Του θάνατο τον αμαρτωλό άνθρωπο.
Είναι παντοδύναμη διότι οι πιστοί Της Εκκλησίας του Χριστού είναι η δύναμή Της και είναι έτοιμοι να προσφέρουν τα πάντα για Αυτήν.
Η δύναμη της Εκκλησίας λοιπόν δεν προέρχεται από κανένα νόμο και από καμιά κρατική εξουσία αλλά από την αγιαστική δύναμη που της έχει χορηγήσει ο Κύριος και η οποία πραγματώνεται στα πρόσωπα των πιστών, οι οποίοι είναι η δόξα Της, η δύναμή Της και ο πλούτος Της.
Γράφει η κ. Κεφαλά, επίσης κακοπροαίρετα, ότι η Εκκλησία της Ελλάδος με την μορφή του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου (Ν.Π.Δ.Δ.) φοροδιαφεύγει.
Αυτό είναι τελείως ψευδές και το αναφέρει για να πλήξει ακόμη πιο καίρια την Εκκλησία διότι, εκτός του ότι όλα τα νομικά πρόσωπα της Εκκλησίας της Ελλάδος για το έτος 2011 κατέβαλαν Φόρους ποσού 12.584.139,92 €, το Γραφείο της Συνοδικής Επιτροπής Τύπου έδωσε στην εν λόγω δημοσιογράφο το Δελτίο Τύπου της 15ης Σεπτεμβρίου 2011, στο οποίο αναφέρεται λεπτομερώς βάσει ποίων νόμων ποίους Φόρους καταβάλλει ετησίως η Εκκλησία, όμως αυτά δεν τα έλαβε υπόψιν της και φυσικά δεν τα ανέφερε στο άρθρο της.
Τέλος, σχετικά με τα όσα αναφέρει η κ. Κεφαλά περί «τσαρικής Ρωσίας, βυζαντινισμών, πολυτελών αυτοκινήτων, ιδιωτικών τζετ, υπερβολικών δαπανών για συμπόσια» και άλλα παρόμοια τέτοια θέματα, προς λαϊκή κατανάλωση, επισυνάπτεται για ενημέρωσή της, ακόμη μια φορά, διότι πολλάκις το Γραφείο της Συνοδικής Επιτροπής Τύπου της έχει αποστείλει, η τρίτη παράγραφος του Δελτίου Τύπου της Ιεράς Συνόδου, της 3ης Σεπτεμβρίου 2010 στο οποίο καταγράφεται λεπτομερώς η κοινωνική και φιλανθρωπική διακονία της Εκκλησίας μας.
Τόσον ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος όσον και οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες της Εκκλησίας της Ελλάδος, αλλά και όλοι οι Κληρικοί, έχουν κάνει συνεχές και καθημερινό μέλημά τους την στήριξη των ανθρώπων στην δύσκολη χρονική αυτή στιγμή ώστε, ενωμένοι, όλοι μαζί, να αγωνισθούμε με συνεργασία και δύναμη, για να βγούμε από αυτή την δύσκολη πνευματική και οικονομική κρίση. 
Μετ' αδελφικών ευχών,
Εκ της Συνοδικής Επιτροπής Τύπου
της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος
πηγή  agiosharalabos.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...