ΥΛΙΚΑ
1/2 ΚΙΛΟ ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ
3 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΑΛΕΥΡΙ
1/2 ΜΑΤΣΑΚΙ ΜΑΪΝΤΑΝΟ
1/2 ΜΑΤΣΑΚΙ ΔΥΟΣΜΟ
1 ΞΕΡΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ
10 ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ
200 ΓΡΑΜΜ.ΦΡΥΓΑΝΙΑ ΤΡΙΜΜΕΝΗ
ΑΛΑΤΙ
ΠΙΠΕΡΙ
ΛΙΓΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
Πλένουμε τα κολοκύθια και τα περνάμε από τον τρίφτη. Τα αφήνουμε 1-2 ώρες στο σουρωτήρι να στραγγίξουν.
Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό, τον δυόσμο τα κρεμμυδάκια, το ξερό κρεμμύδι και τα τσιγαρίζουμε ελαφρά.
Βάζουμε
σε μια λεκάνη τα κολοκύθια τα μυρωδικά, το αλεύρι, τη φρυγανιά, το λάδι
το αλάτι και το πιπέρι. Τα ζυμώνουμε μέχρι να γίνουν ομοιόμορφη ζύμη.
Ζεσταίνουμε καλά το λάδι και τα τηγανίζουμε. Μόλις ροδίζουν και από τις
δυο μεριές τα βγάζουμε με την τρυπητή κουτάλα και τα τοποθετούμε πάνω σε
ρολό κουζίνας.
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ
πηγή:agiosharalabos.