
Υλικά :
1 κ. αλεύρι σκληρό (για τσουρέκια)1/2 φλ. ζάχαρη
2 φλ. σταφίδες
1 φλ. ψιλοκομμένα καρύδια
2 φακελάκια ξηρή μαγιά
2 κ.γ. κανέλλα
γαρύφαλλα ή μοσχοκάρφια
Εκτέλεση:
Παίρνουμε ένα ποτήρι χλιαρό νερό και διαλύουμε τη μαγιά. Ρίχνουμε το
αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ ή σε μια πλαστική λεκάνη. Κάνουμε μια γουβίτσα
στη μέση και ρίχνουμε τη ζάχαρη, το λάδι και τη διαλυμένη μαγιά.
Ζυμώνουμε προσθέτοντας χλιαρό νερό μέχρι η ζύμη να γίνει αρκετά σφιχτή.
Προσθέτουμε τα καρύδια τις σταφίδες, την κανέλλα και ζυμώνουμε καλά. Η
ζύμη δεν πρέπει να κολλάει στα χέρια μας.
Μόλις η ζύμη ετοιμαστεί τη μοιράζουμε σε μικρά μπαλάκια και σχηματίζουμε ανθρωπάκια. Για ματάκια και στόμα βάζουμε μοσχοκάρφια.
Ανάβουμε το φούρνο σε χαμηλή θερμοκρασία (40 - 50 βαθμούς κελσίου) και τα αφήνουμε μέχρι η ζύμη να φουσκώσει. Στη συνέχεια ανεβάζουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς κελσίου και τα ψήνουμε έως ότου ροδίσουν.
Μόλις η ζύμη ετοιμαστεί τη μοιράζουμε σε μικρά μπαλάκια και σχηματίζουμε ανθρωπάκια. Για ματάκια και στόμα βάζουμε μοσχοκάρφια.
Ανάβουμε το φούρνο σε χαμηλή θερμοκρασία (40 - 50 βαθμούς κελσίου) και τα αφήνουμε μέχρι η ζύμη να φουσκώσει. Στη συνέχεια ανεβάζουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς κελσίου και τα ψήνουμε έως ότου ροδίσουν.