Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Ομογενής υιός Ιερέα Δώρησε ένα εκατ. δολάρια στο σχολείο «Πλάτων» του Μπρούκλιν


 Του Δημήτρη Τσάκα
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ενα εκατομμύριο δολάρια προσέφερε το ζεύγος Χαράλαμπου και Νίκης Γερουλάνου στο ελληνικό σχολείο «Πλάτων» του Μπρούκλιν. Το ζεύγος των ομογενών υπήρξαν από τα ιδρυτικά μέλη και από τους στυλοβάτες του σχολείου και το απόγευμα της Δευτέρας, ανήμερα της επετείου του «ΟΧΙ», ανακοίνωσαν στους γονείς, τους δασκάλους και τους μαθητές την απόφασή τους για την δωρεά του ενός εκατομμυρίου δολαρίων για την ανέγερση του νέου σχολικού συγκροτήματος.......



Ο Χαράλαμπος και η Νικη Γερουλάνου αφιέρωσαν τη δωρεα του ενός εκατομμυρίου δολαρίων στη μνήμη του αειμνήστου ιερέα - πατέρα τους Σπυρίδωνα Γερουλάνου και της πρεσβυτέρας Περσεφόνης που εφεραν στον κόσμο Οκτω παιδιά.







THE GREEK SCHOOL OF PLATO
479 81ST STREET, 1ST FLOOR BROOKLYN,
NY 11209 (718) 621-2226, (646) 533-5309
Email: registration@gsopbrooklyn.org

ΑΙΕΝ ΑΡΙΣΤΕΥΕΙΝ
Αγαπητή Οικογένεια Γερουλάνου, Τα λόγια είναι φτωχά για να περιγράψουμε την ευγνωμοσύνη που αισθανόμαστε για τη γενναιοδωρία σας.
Η πολύτιμη προσφορά σας, μας έφερε ένα ακόμη βήμα πιο κοντά στην πραγματοποίηση του «οράματός» μας.
Ενα όραμα, που αποτελεί το μέλλον του σχολείου μας και έχει τις ρίζες του, σε όλους αυτούς τους ανθρώπους,
που με ανιδιοτέλεια, δουλέψατε σκληρά για τη διατήρηση και ανάδειξη του Ελληνισμού. Με την ίνησή σας αυτή, δίνετε τη δυνατότητα στην «Οικογένεια του Πλάτωνα», να αποκτήσει τη δική της στέγη, μετά από προσπάθειες ετών. Με την κίνησή σας αυτή, βοηθάτε, ώστε το έργο, που πρόσφατα, μόλις, ξεκινήσαμε, να πάρει σάρκα και οστά.
Με την κίνησή σας αυτή, φωτίζετε το δρόμο που το ελληνικό σχολείο «Πλάτων», έχει χαράξει. Ενα δρόμο με πολλά
εμπόδια, τα οποία, δεν κατάφεραν να ανακόψουν τη δυναμική μας πορεία. Ενωμένοι σαν μια γροθιά, προχωράμε με οδηγό την αμέριστη αγάπη για την ελληνική κληρονομιά.
Με την κίνησή σας αυτή, αποδεικνύετε για μία ακόμη φορά, ότι η αλληλεγγύη των Ελλήνων της Ομογένειας, μπορεί να κάνει τη διαφορά!
Το παράδειγμά σας, αποτελεί πηγή έμπνευσης και πρότυπο προς μίμηση για την ελληνική κοινότητα. Ιδιαίτερα, τώρα, που η πατρίδα μας αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα, άνθρωποι φωτισμένοι και μεγαλόψυχοι, γνήσιοι Ελληνες, όπως εσείς, διδάσκουν με τις πράξεις τους, την αξία της προσφοράς.
Εμείς, από τη θέση μας, νοιώθοντας ότι έχουμε γερούς στυλοβάτες στο πλευρό μας, δίνουμε την υπόσχεση,να φανούμε αντάξιοι της εμπιστοσύνης σας και να κρατήσουμε άσβεστη τη φλόγα και την αγάπη των παιδιών για τον ελληνικό πολιτισμό. Με όπλα την αισιοδοξία και τη δημιουργικότητα, θα προσπαθήσουμε να ανεβάσουμε τον πήχυ ακόμα πιο ψηλά.
Το μεγαλύτερο «ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ», θα το πουν τα μάτια των παιδιών, όταν θ’αντικρύσουν τις πόρτες του «ΔΙΚΟΥ ΜΑΣ
ΣΧΟΛΕΙΟΥ» να ανοίγουν!

Με εκτίμηση,
Οι Ιδρυτές του Σχολείου μας
Το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων
Οι Δασκάλες μας και
Τα Παιδιά μας 





Η δωρεά του ζεύγους Γερουλάνου δεν έγινε επί προεδρίας του υιού τους, αλλά τώρα που ήρθε το πλήρωμα του Χρόνου και θα διατεθούν για την ανέγερση του νέου κτιρίου του Ελληνικού σχολείου "ΠΛΑΤΩΝ" στο Μπρούκλιν.

πηγή:  ΠΑΝΑΓΙΑ ΑΛΕΞΙΩΤΙΣΣΑ:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...