Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Ο Εορτασμός του Αγίου Χαραλάμπους στα Κρύα Ιτεών της Πάτρας (φώτο)

Γράφει ο Χρήστος Φωτόπουλος

Μέσα σε πανηγυρικό και συνάμα κατανυκτικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το διήμερο 9 και 10 Φεβρουαρίου η Πανήγυρις του Ιερού Ναού Αγίων Χαραλάμπους και Αντωνίου Κρύα Ιτεών, επί τη Μνήμη του Αγίου Ενδόξου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους του Θαυματουργού.
Την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου το πρωί μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, έγινε η έναρξις της πανηγύρεως με την καθιερωμένη έξοδο της Ιεράς Εικόνος του Αγίου και την τοποθέτησή της στο ειδικά ευτρεπισμένο Θρονί στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού.
Το απόγευμα ετελέσθη ο Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός κατά την διάρκεια του οποίου προέστη ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Θεοδόσιος Τσιτσιβός προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Πατρών, ο οποίος ομίλησε και επικαίρως.

Την επομένη το πρωί ετελέσθη ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος και ομιλούντος του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου π. Τιμοθέου Παπασταύρου Ιεροκήρυκος της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών.
Το απόγευμα της ιδίας ημέρας εψάλη ο Μεθεόρτιος Εσπερινός και η Παράκληση προς τον Άγιον Χαράλαμπον υπέρ υγείας παντός του πληρώματος της Εκκλησίας. Κατά τας ακολουθίας αυτάς προέστη και ομίλησε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Προκόπιος Κόρδας. Μετά το πέρας της Ιεράς παρακλήσεως πραγματοποιήθηκε η Λιτάνευση της Εικόνος και του Λειψάνου του Αγίου στους δρόμους της Ενορίας με την συνοδεία της Μπάντας του Δήμου Πατρέων.
Σε όλες τις ακολουθίες συμμετείχε πλειάδα Ιερέων της καθ΄ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως.
Κατά την διάρκεια της Ιεράς Πανηγύρεως έψαλαν οι Ιεροψάλτες του Ναού κ. Μιχαήλ Ζαφείρης και κ. Χρήστος Φωτόπουλος, καθώς και άλλοι ιεροψάλτες της πόλεώς μας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι καθ΄ όλας τας Ιεράς ακολουθίας ο Ναός ήταν ασφυκτικά γεμάτος με αποκορύφωμα την ώρα της Θείας Λειτουργίας όπου ο κόσμος έφτασε κυριολεκτικώς προ των Πυλών του Ιερού Θυσιαστηρίου.
Η Ιερά Πανήγυρις ολοκληρώθηκε με τις Ευχαριστίες του Προϊσταμένου του Ιερού Ναού π. Ιωάννου Δημητροπούλου, πρωτίστως προς τον εν Τριάδι προσκυνούμενον Άγιον Θεόν μας που μας αξίωσε και φέτος να εορτάσουμε και να πανηγυρίσουμε τον προστάτην μας Άγιον Χαραλάμπην, προς τον Σεβασμιώτατον Μητροπολίτην μας κ.κ. Χρυσόστομον με τις ευλογίες του οποίου πραγματοποιήθηκαν και οι φετινές θρησκευτικές εκδηλώσεις και προς άπαντας Κλήρον και Λαόν που έσπευσαν να προσκυνήσουν για να λάβουν την Χάριν του Αγίου. Ευχήθη δε όπως ο Άγιος Χαράλαμπος χαρίζει σε όλους πλουσιοπάροχα υγεία και κάθε ευλογία με τις πρεσβείες του προς τον Πανάγαθο Θεό!
Φωτογραφίες: Πρεσβυτέρα Γεωργία Δημητροπούλου











































 






































Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...