Τρίτη, 8 Απριλίου 2014

Ασθενής σε αφασία, ακούει τους γιατρούς να συζητούν για τη δωρεά των οργάνων του

Ασθενής σε αφασία, ακούει τους γιατρούς να συζητούν για τη δωρεά των οργάνων του
 Ο 43χρονος Jimi Fritze, υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Sahlgrenska Hospital στο Gothenburg της Σουηδίας. Ενώ βρισκόταν παράλυτος –σε αφασία- στο νοσοκομείο, άκουσε με τρόμο τους γιατρούς να λένε στην οικογένειά του ότι δεν θα επιβιώσει και να συζητούν για τη δωρεά των οργάνων του. Ο Fritze άκουγε κάθε λέξη, αλλά δεν είχε κανένα τρόπο να τραβήξει την προσοχή των γιατρών ή της οικογένειάς του.......
Ο κ. Fritze υπέστη εγκεφαλική αιμορραγία, ενώ βρισκόταν με την οικογένειά του σε μικρό νησί, στο αρχιπέλαγος του Γκέτεμποργκ πριν από δύο περίπου χρόνια. Το ελικόπτερο ασθενοφόρο δεν μπορούσε να προσγειωθεί στο μικρό νησί, έτσι ο Fritze έπρεπε να περιμένει μια βάρκα για να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο Sahlgrenska, όπου έφτασε μιάμιση ώρα μετά το εγκεφαλικό επεισόδιο.
Τρεις μέρες αργότερα, μια άλλη γιατρός επέστρεψε από διακοπές, είδε τις μαγνητικές του, του χορήγησε κορτιζόνη και έδωσε ελπίδα ότι ο Fritze θα μπορούσε να ανακάμψει.
Στη συνέχεια η κατάστασή του βελτιώθηκε, αλλά χρειάστηκαν άλλες τρεις εβδομάδες πριν καταφέρει να επικοινωνήσει με την οικογένειά του.
Δύο χρόνια αργότερα, παλεύει με την απώλεια της ικανότητάς του για ομιλία.
Ο κ. Fritze έκανε καταγγελία εναντίον των γιατρών, στο διοικητικό συμβούλιο υγείας και πρόνοιας, που επιβλέπει την ποιότητα της υγειονομικής περίθαλψης στη Σουηδία.
Η καταγγελία του έγινε δύο χρόνια μετά το περιστατικό διότι προηγουμένως δεν ήταν σε θέση- λόγω υγείας- να κάνει νομικό αγώνα, αλλά και επειδή ένα δεύτερο παρόμοιο περιστατικό τον παρακίνησε σε αυτή την ενέργεια.
Αφορούσε μια γυναίκα στη Δανία, που της αφαίρεσαν την υποστήριξη της ζωής αλλά έπειτα κατάφερε να επιβιώσει. Κάποιος από τη Swedish National Health and Welfare Board δήλωσε στο TV news ότι, αυτό δεν θα μπορούσε να συμβεί ποτέ στη Σουηδία… είπε ο Fritze στο The Local


πηγή agioritikovima.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...