Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

H γενική εισαγγελέας της Κριμαίας και το θαύμα με την εικόνα της Παναγίας

H γενική εισαγγελέας της Κριμαίας και το θαύμα με την εικόνα της Παναγίας 

Σε συνέντευξή της στη ρωσική εφημερίδα Komsomolskaya Pravda η Γενική Εισαγγελέας της Δημοκρατίας της Κριμαίας Ναταλία Poklonskaya απαντά στην ερώτηση, γιατί τίμησαν ιδιαίτερα τη μνήμη του του Αγίου τσάρου Νικολάου ΙΙ Αλεξάντροβιτς. Επίσης ρωτήθηκε αν πιστεύει ότι η μοναρχία θα επιστρέψει στο μέλλον.
"Πράγματι, ήταν κατάφωρο έγκλημα όταν ο τσάρος Νικόλαος Αλεξάντροβιτς εκθρονίστηκε και στη συνέχεια όλη η οικογένειά του δολοφονήθηκε βάναυσα", δήλωσε η Γενική Εισαγγελέας και συμπλήρωσε «Και τι είναι καλύτερο και τι θα είναι το επόμενο: μοναρχία ή όχι δημοκρατία, δεν είναι δική μου δουλειά». Και κατόπιν αναφέρει το εξής περιστατικό: 

"Μια καλόγρια είχε ένα όραμα: της είπαν να πάει κάτω από το θόλο της εκκλησίας στο Kolomenskoye και να βρει ένα «μαύρο πίνακα». Να το πλύνετε, έτσι ώστε να να γίνει κόκκινο, και τότε θα δείτε μια εικόνα της Μητέρας του Θεού σε αυτό" της είπαν [1]. Και πράγματι, η "βασιλεύουσα" Εικόνα της Υπεραγίας Θεοτόκου βρέθηκε στο θόλο της εκκλησίας.
Αυτή η έυρεση είχε βαθιά σημασία. Μετά τη δολοφονία της βασιλικής οικογένειας η Μητέρα του Θεού ανέλαβε να φροντίζει τη Ρωσία. Το κόκκινο στα ρούχα και ο μιρός Χριστός στην αγκαλιά της, συμβολίζουν την προστασία και την καθοδήγηση της Ρωσίας μας,"είπε η Ν Poklonskaya, απαντώντας στην ερώτηση.
 
[1] Η «βασιλεύουσα» εικόνα της Μητέρας του Θεού εμφανίστηκε στις  2/15 Μαρτίου το 1917, στο χωριό Kolomenskoye κοντά στη Μόσχα (τώρα ένα διάσημο Μουσείο-Πάρκο στη Μόσχα βρίσκεται στην περιοχή με το ίδιο όνομα).

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...