Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Στα κέντρα υποδοχής προσφύγων οι μουσουλμάνοι καταδιώκουν με μανία τους χριστιανούς

Τρομερές αποκαλύψεις από ανθρώπους που εργάζονται με μετανάστες
Οι Χριστιανοί που έφυγαν από τον πόλεμο στη χώρα τους φοβούνται για τη ζωή τους στα γερμανικά καταφύγια. Δέχονται προσβολές, κακομεταχείριση, επιθέσεις και απειλές θανάτου από φανατικούς μουσουλμάνους. Ορισμένοι εγκατέλειψαν την Ευρώπη για να γλυτώσουν! Η γερμανική Die Welt συγκέντρωσε κάποιες μαρτυρίες:


Ο Σαΐντ (φωτο) είναι ένας Χριστιανός που εγκατέλειψε το Ιράν, όταν οι αρχές συνέλαβαν τον αδελφό του σε μια εκκλησία. Ποτέ δεν φανταζόταν ότι θα αντιμετώπιζε τα ίδια προβλήματα στη Γερμανία. "Νόμιζα ότι θα μπορούσα να ζήσω με θρησκευτική ελευθερία εδώ. Αλλά μόλις πω ότι είμαι Χριστιανός σε ένα καταφύγιο δέχομαι απειλές θανάτου."
Ο Σαΐντ καταλαμβάνει το χώρο σε ένα καταφύγιο στο Βρανδεμβούργο (κοντά στο Βερολίνο) ανάμεσα σε Σύριους σουνίτες.
"Κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού, με ξυπνούσαν από τα ξημερώματα και με ανάγκαζαν να φάω και να πιω πριν την ανατολή του ηλίου. Αν αρνιόμουν μου με έλεγαν παλιάνθρωπο και άπιστο. Έφτυναν πάνω μου και μου φέρονταν σαν ζώο. Με απείλησαν ότι θα με σκοτώσουν».
Ο πάστορας Gottfried Berlin Martens, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τους Χριστιανούς από τη Συρία, το Ιράκ και το Αφγανιστάν, επιβεβαιώνει ότι υπάρχουν προβλήματα στα καταφύγια. «Οι ριζοσπάστες μουσουλμάνοι κάνουν τους νόμους», εξηγεί. «Ισχυρίζονται ότι όπου και αν βρισκόμαστε, πρώτα βάζουμε το νόμο της σαρία. Οι Χριστιανοί δεν τολμούν καν να προετοιμάσουν τα γεύματά τους στις κοινόχρηστες κουζίνες. Αν δεν προσεύχεσαι πέντε φορές την ημέρα προς την κατεύθυνση της Μέκκας σε κακομεταχειρίζονται. Οι Σταυροί στο λαιμό απαγορεύονται. Οι χριστιανοί αναρωτιούνται πότε αυτοί οι φανατικοί μουσουλμάνοι θα φύγουν από τα καταφύγια. Θα πρέπει οι Χριστιανοί να κρύβονται στο μέλλον;
 Η ιστορία του Said αποτυπώνει αυτό που πολλοί χριστιανοί πρόσφυγες βιώνουν στα καταφύγια. Στο Hemer (νοτιοανατολικά του Ντόρτμουντ) ένας άνδρας από την Ερυθραία και η έγκυος γυναίκα του δέχθηκαν επίθεση από φανατικούς μουσουλμάνους από την Αλγερία. Τραυματίστηκε από επίθεση με γυάλινο μπουκάλι.
Ένας νεαρός από τη Συρία λέει επίσης για τρομακτικές απειλές που εκτοξεύονται σε ένα καταφύγιο στο Giessen (μια μικρή πόλη 73.000 κατοίκων). Φοβάται ότι πολλοί μαχητές του Ισλαμικού Κράτους βρίσκονται μεταξύ των μεταναστών.
«Φωνάζουν στίχους από το Κοράνι και συνθήματα που καλούν για αποκεφαλισμό. Δεν μπορώ να μείνω εδώ. Είμαι Χριστιανός».
Μια οικογένεια Χριστιανών από το Ιράκ, βιώνει έναν πραγματικό εφιάλτη σε ένα καταφύγιο στο Freising (βόρεια του Μονάχου). Δέχονται απειλές από Σύριους εξτρεμιστές. «Συνεχώς επαναλαμβάνουν ότι θα μας σκοτώσουν και θα πιούν το αίμα μας», λέει ο πατέρας σε ένα τοπικό κανάλι στο Beieren. Η οικογένεια ζούσε σε ένα μικρό δωμάτιο. Κανείς δεν τολμούσε να βγει έξω. Ξαφνικά, επέστρεψαν πίσω στην Μοσούλη (Ιράκ) για να βρουν την ειρήνη. Αλλά εκεί, και πάλι απειλούνταν από εξτρεμιστές. Η οικογένεια τελικά έφυγε για το Ερμπίλ (Ιράκ). Τελευταίες αναφορές δείχνουν ότι ούτε εκεί η ζωή τους είναι ήσυχη.
"Αυτή η οικογένεια ήταν σε κίνδυνο", λέει ο Simon Jacob του Συμβουλίου για τους Χριστιανούς της Ανατολής. "Είναι η κορυφή του παγόβουνου, αλλά ξέρω ότι πολλοί Χριστιανοί δέχονται επιθέσεις".
Για τον Max Klingberg, ο οποίος συνεργάζεται με πρόσφυγες εδώ και δεκαπέντε χρόνια με την Διεθνή Εταιρεία για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, οι Αφγανοί και οι Πακιστανοί ιδιαίτερα σπέρνουν τον τρόμο στα καταφύγια. Είναι πιο εξτρεμιστές από τους Ιρακινούς και τους Σύριους. "Πρέπει να σταματήσουμε να πιστεύουμε ότι όλοι όσοι έρχονται εδώ σέβονται τα δικαιώματα των άλλων. Είναι μια ψευδαίσθηση. Πολλοί πρόσφυγες εδώ είναι πιο θρησκευόμενοι από τη Μουσουλμανική Αδελφότητα. Χριστιανοί και Yazidis είναι τα πρώτα θύματα. Για τους Μουσουλμάνους που ασπάζονται τον Χριστιανισμό, υπάρχει σχεδόν 100 % πιθανότητα να δεχτούν επιθέσεις".
Για να αποφύγει τα προβλήματα, η γερμανική αστυνομία έχει προτείνει οι πρόσφυγες να διαχωριστούν με βάση τη θρησκευτική πίστη. Την Κυριακή, ξέσπασαν συγκρούσεις μεταξύ πολλών εκατοντάδων προσφύγων σε ένα καταφύγιο κοντά στο Cassel (κεντρική Γερμανία). Δεκατέσσερα άτομα, μεταξύ των οποίων τρεις αστυνομικοί, τραυματίστηκαν ελαφρά.