Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

Άρχισαν τα Κατηχητικά Σχολεία της Ενορίας Τιμίου Προδρόμου Κάτω Αχαΐας

Tην Κυριακή 11 Οκτωβρίου τ.ε. άρχισαν τα Κατηχητικά της Ενορίας Τιμίου Προδρόμου Κάτω Αχαΐας.

Ο Αγιασμός ενάρξεως έγινε στο Χατζοπούλειο Πνευματικό Κέντρο της Ενορίας, στις 11 το πρωί.
 
Με την ευκαιρία αυτή επιθυμώ να απευθυνθώ προς όλους σας, για να επισημάνω και να τονίσω στην αγάπη σας, μερικές ουσιαστικές αλήθειες που σχετίζονται με το Κατηχητικό έργο της Εκκλησίας μας στη σύγχρονη ζωή.


Αδελφοί μου.
Είναι μεγάλη ανάγκη να οδηγήσετε τα παιδιά σας, στα Κατηχητικά Σχολεία της Εκκλησίας μας.
Το Κατηχητικό Σχολείο είναι σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη εποχή αναγκαίο για τα παιδιά μας. Αυτό για τους εξής λόγους:

  1. Στην οικογένεια δε γίνεται καμία κατήχηση των παιδιών μας, αφού οι γονείς είναι πλήρως απορροφημένοι από τα πολλά προβλήματα της σύγχρονης ζωής και δεν έχουν τον χρόνο και την απαιτούμενη ηρεμία για να ασχοληθούν σοβαρά και όπως πρέπει με την Κατήχηση των Παιδιών μας.
  2. Οι ίδιοι οι γονείς γνωρίζουν πλημμελώς τα της Ορθοδόξου Πίστεώς μας, για λόγους που δεν είναι του παρόντος, και αδυνατούν να κατηχήσουν τα παιδιά τους.
  3. Τα παιδιά μας δέχονται από την μικρή τους ευαίσθητη ηλικία και μέχρι την ενηλικίωσή τους,  έναν καθημερινό βομβαρδισμό απόψεων “ειδικών για όλα τα ζητήματα”, μάλιστα  για τα αφορώντα στην Ορθόδοξη Πίστη και Ζωή. Όλοι αυτοί οι ανεύθυνοι, προβάλλονται καθημερινώς από τα μέσα ενημερώσεως και κοινωνικής δικτύωσης, με τέτοιο τρόπο ώστε να παρουσιάζονται ως σημαντικές και προοδευτικές οι αθεϊστικές και αντεκκλησιαστικές απόψεις τους. Παραλλήλως γίνεται και υπερτονισμός των σφαλμάτων κάποιων κληρικών και ολοκληρώνεται η κατασυκοφάντηση της Πίστεώς μας με κάποιους τυπικώς ειδικούς (όπως “θεολόγους” και “εκπαιδευτικούς”), οι οποίοι αντί να βοηθούν στην Κατήχηση των Παιδιών μας, μπολιάζουν τους νέους και τις νέες μας με αμφιβολία και σύγχυση αφού και οι ίδιοι σε μια τέτοια “δίψυχη” κατάσταση είναι εγκλωβισμένοι.
  4. Στα Σχολεία μας το πρόγραμμα διδασκαλίας των Θρησκευτικών, είναι τόσο πολύ συμπιεσμένο μεταξύ μαθημάτων που ονομάσθηκαν κύρια,  ώστε να έχει στην πράξη νεκρωθεί οποιαδήποτε επίδρασή του στα μικρά και μεγάλα παιδιά μας. Ελπιδοφόρο το ότι πολλοί φιλότιμοι εκπαιδευτικοί προσπαθούν με ζήλο και υπευθύνως να διδάξουν το μάθημα των Θρησκευτικών, γίνονται όμως όλο και πιο λίγοι και αυτοί.
  5. Είναι πλέον φανερό ότι βούληση της Κυβέρνησης είναι, η αποδέσμευση της παιδείας μας από τη  Ορθόδοξη Χριστιανική Πίστη. Όποιος δε βλέπει αυτή τη βούληση ή δεν κατανοεί ότι οι εξελίξεις σε αυτό το θέμα είναι ραγδαίες, εθελοτυφλεί. Σημειώνω εμφατικά, ότι η διαφαινόμενη πρόθεση του Υπουργείου Παιδείας να μετατρέψει το μάθημα των Θρησκευτικών σε μάθημα θρησκειολογίας, θα οδηγήσει σε τέτοια σύγχυση, ώστε σε λίγα χρόνια θα γεμίσουμε από ανθρώπους που θα δηλώνουν άθεοι, αγνωστικιστές, ή στην “καλύτερη” περίπτωση, χριστιανοί χωρίς δόγμα. Το τι σημαίνουν αυτά για το μέλλον μας, ως Ελληνορθοδόξου Έθνους, το αντιλαμβάνεται νομίζω κάθε σκεπτόμενος άνθρωπος.
  6. Τέλος επιθυμώ να σημειώσω και το εξής: Η εικόνα της Εκκλησίας που παρουσιάζεται ως αποδεκτή και παραδεκτή στις ημέρες μας, είναι αυτή του φιλανθρωπικού Οργανισμού, “Η Εκκλησία είναι καλή διότι προσφέρει τροφή και ένδυση στους δύσκολους καιρούς που βρισκόμαστε”. Όταν τελειώσει αυτή η ανάγκη ή όταν το κράτος εφαρμόσει πρόγραμμα δικό του για τους ενδεείς, τότε η Εκκλησία θα γίνει ένα ιστορικό παρελθόν. Όμως αγαπητοί μου, η Ορθόδοξη Εκκλησία μας δεν είναι φιλανθρωπικός οργανισμός. Η Φιλανθρωπία είναι απλώς μία έκφραση της αληθινής αγάπης που Ο Χριστός μας δίδαξε με το Άγιο Ευαγγέλιό Του. Το κύριο έργο της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας, η οποία είναι η ταμειούχος της Θείας Χάριτος, είναι η εν Χριστώ σωτηρία και λύτρωση του ανθρώπου, που ενεργείται μέσω της ασκήσεως ως αγώνος τηρήσεως των Αγίων και ευαγγελικών Εντολών, και μέσω  της λειτουργικής και Μυστηριακής  Εκκλησιαστικής ζωής.
Για όλα αυτά -και για  άλλα που δεν είναι του παρόντος-  είναι επιτακτική η ανάγκη να οδηγήσουμε τα Παιδιά μας στα Κατηχητικά Σχολεία. Είναι αυτό, ουσιαστικότερο και σπουδαιότερο, από οτιδήποτε άλλο θεωρούμε απαραίτητο και αναγκαίο να προσφέρουμε στα παιδιά μας.
Για να γίνουν ολοκληρωμένες και υγιείς  προσωπικότητες με ρίζες βαθιές στο ευλογημένο έδαφος της Ελληνορθοδόξου παραδόσεώς μας.
Πατήρ Απόστολος Δημητρόπουλος

πηγή:timiosprodromos.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...