Παρασκευή 22 Απριλίου 2016

Η Ενορία των Αγίων Χαραλάμπους και Αντωνίου Κρύα Ιτεών, στην ιστορική Ιερά Μονή Αγίων Πάντων Τριταίας

Γράφει ο Χρήστος Φωτόπουλος
Απογευματινή προσκυνηματική εκδρομή πραγματοποίησε την Τρίτη 19 Απριλίου η Ενορία των Αγίων Χαραλάμπους και Αντωνίου Κρύα Ιτεών Πατρών, εις την ιστορική Ιερά Μονή Αγίων Πάντων Τριταίας.
Οι προσκυνητές αφού έφθασαν εις την Ιερά Μονή τη συνοδεία των ευλαβών Ιερέων της Ενορίας π. Ιωάννου και π. Σταύρου, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την Ακολουθίαν του Μεγάλου Αποδείπνου.

Στη συνέχεια τους προσεφέρθη πλούσιο μοναστηριακό κέρασμα, ενώ ο Καθηγούμενος της Μονής και Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αρτέμιος Αργυρόπουλος, υποδέχοντάς τους εις το Αρχονταρίκι, τους ομίλησε με γλαφυρότητα διά τον ηγιασμένο Κτήτορα της Μονής Μοναχό Νεκτάριο και την εν γένει ιστορία του Μοναστηριού. Ακολούθως με πολλή προθυμία απήντησε εις απορίας των προσκυνητών και τους ξενάγησε εις άλλους χώρους της Μονής.
Οι συμμετέχοντες εις το ευλαβικό αυτό Προσκύνημα, ενισχυόμενοι πνευματικά διά την συνέχισιν του πνευματικού τους αγώνος εν όψει της μεγάλης Εορτής του Πάσχα, επέστρεψαν εις τα ίδια έχοντας αφήσει όμως ενώπιον του Κυρίου, το δάκρυ των και την προσευχή των.
Ο π. Ιωάννης διά καταλλήλων λόγων έκλεισε την όμορφη αυτή ημέρα ευχόμενος εις όλους δια τας επερχομένας αγίας ημέρας των Παθών και της Αναστάσεως του Κυρίου!














































































Φωτογραφίες Πρεσβυτέρα Γεωργία Δημητροπούλου
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...