Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016

Η Λαμπρά εορτή του Αγίου Νικολάου στις Αλυκές Κάτω Αχαΐας

  Φωτογραφίες: Κωνσταντίνος Κάτσενος
 Λαμπρά ήταν η εορτή το διήμερον 5 & 6 Δεκεμβρίου, εις την μνήμην του Αγίου Νικολάου, στις Αλυκές Κάτω Αχαΐας εν πληθούση εκκλησία.
 
Την Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου παραμονή της εορτής του Αγίου Νικολάου ετελέσθη μέγας πανηγυρικός εσπερινός στη ομώνυμη εκκλησία των Αλυκών Κάτω Αχαΐας. Στην ακολουθία προέστη ο πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Ιωακείμ Σταματόπουλος Ιερομόναχος της Ιεράς Μονής Παναγίας Γηροκομιτίσσης ο οποίος και εκήρυξε τον Θείον Λόγον αναφερόμενος στο απολυτίκιον του Αγίου Νικολάου και αναλύοντας διεξοδικώς τα χαρίσματα και τις αρετές του Αγίου. Ο πατήρ Ιωακείμ εστίασε στην φράση ''...τῇ πτωχείᾳ τὰ πλούσια...'' και ετόνισε πόσο σημαντικός είναι για τους ανθρώπους ο πνευματικός και ψυχικός πλούτος εν αντιθέσει με τον υλικό πλούτο.

Κατά την κυριώνυμον ημέραν ετελέσθη Πανηγυρική Θεία Λειτουργία υπό των πατέρων Αποστόλου Δημητροπούλου, ο οποίος ωμίλησε επικαίρως, Ιωάννου Δημητροπούλου  και Γερασίμου Δημητροπούλου. Μετά το πέρας της Θεία λειτουργίας ακολούθησε λιτάνευσις της Ιεράς εικόνος του Αγίου στην οποία συμμετείχε πλήθος πιστών, παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες.





 







































































Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...