Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016

Η απίστευτη διαστροφή της πραγματικότητας από τα ΜΜΕ, για τον μικρό Μιχάλη που φοιτά στην Αθωνιάδα (ποια είναι η αλήθεια)

Η διαστροφή αυτή της πραγματικότητας, εις βάρος του Αγίου Όρους, μας αναγκάζει να γράψουμε ποια είναι η αλήθεια 
 Συντάκτης: Γ.Π

Η απίστευτη διαστροφή της πραγματικότητας από τα ΜΜΕ

Του Γιώργου Θεοχάρη,

Το δημοσίευμα του ΒΗΜΑΤΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ που προέρχεται από ρουμανικό θρησκευτικό περιοδικό, για τον μικρό Μιχάλη που φοιτά στην Αθωνιάδα, έγινε αντικείμενο διαστροφής από διάφορα sites που ασχολήθηκαν με το θέμα......

Η διαστροφή αυτή της πραγματικότητας, εις βάρος του Αγίου Όρους, μας αναγκάζει να γράψουμε ποια είναι η αλήθεια και να καταγγείλουμε κάθε προσπάθεια κατασυκοφάντησης του Αγίου Όρους με την διασπορά ψευδών ειδήσεων.
Ο μικρός Μιχάλης δεν έχει γίνει μοναχός στο Άγιον Όρος ούτε δόκιμος, αλλά είναι απλά μαθητής της Αθωνιάδας Σχολής.
Η Αθωνιάδα είναι Σχολἠ και δεν είναι μοναστήρι.
Είναι ένα Εκκλησιαστικό Γυμνάσιο και Λύκειο, ανάμεσα στα διάφορα άλλα που υπάρχουν σε όλη την χώρα και λειτουργούν κανονικά υπό την εποπτεία του Υπουργείου Παιδείας και της Ιεράς Κοινότητας Αγίου Όρους.
Για να γίνει κάποιο παιδί μαθητής στην Αθωνιάδα Σχολή απαιτούνται οι εξής προϋποθέσεις:
α) Να το θέλει το ίδιο το παιδί.
β) Κάποιο μοναστήρι (ή εξάρτημα Μονής) να δεχθεί να αναλάβει την κηδεμονία του, όσο διάστημα αυτό θα φοιτά στην Σχολή.
γ) Ο πατέρας του παιδιού να ζητήσει από την Μονή να αναλάβει την κηδεμονία του παιδιού.

coperta-lc-noiembrie-2016-198x280

Συνεπώς, φοίτηση στην Αθωνιάδα Σχολἠ χωρίς γονική συγκατάθεση δεν μπορεί να γίνει.
Κατά το διάστημα της φοίτησης των παιδιών στην Αθωνιάδα και μόνο κατά την διάρκεια των εκκλησιαστικών ακολουθιών, τα παιδιά φορούν ράσα, τα οποία αν θέλουν τα ίδια μπορούν να τα φορούν και σε άλλες περιστάσεις.
Το ίδιο συμβαίνει και σε άλλα εκκλησιαστικά σχολεία, όπως π.χ. η Ριζάρειος στην Αθήνα.
Η Αθωνιάδα Σχολή, όπως και οι άλλες εκκλησιαστικές σχολές, λειτουργούν υπό την αιγίδα του Κράτους και της Εκκλησίας με σκοπό να βοηθήσουν παιδιά που έχουν έφεση προς την εκκλησιαστική ζωή για να καλλιεργήσουν την κλήση τους και εάν θέλουν στη συνέχεια να γίνουν κληρικοί, ιερείς, μοναχοί κ.λπ., χωρίς φυσικά καμία δέσμευση και υποχρέωση.
Κάτι τέτοιο είναι φυσικό σε μία χώρα, όπως π.χ. υπάρχουν σε πολλές χώρες στρατιωτικά σχολεία, τα οποία προετοιμάζουν τα μικρά παιδιά για να φοιτήσουν σε ανώτερες στρατιωτικές σχολές, και να στελεχώσουν τις ένοπλες δυνάμεις τους ως μόνιμοι στρατιωτικοί.

mihail-pirlea-avva-damaschin-prodromou-20161
vimaorthodoxias

πηγή: greekpress.