Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2017

Μία υπέροχη προσκυνηματική εκδρομή στην Κεφαλλονιά από την ενορία Τιμίου Προδρόμου Κ. Αχαΐας και τον Άγιο Νικόλαο Αλυκών

Μία υπέροχη προσκυνηματική εκδρομή διοργάνωσαν με επιτυχία η ενορία Τιμίου Προδρόμου και ο οικισμός του Αγίου Νικολάου Αλυκών Κάτω Αχαΐας τις ημέρες: 4, 5 και 6 Σεπτεμβρίου στο νησί του Αγίου Γερασίμου, την Κεφαλλονιά.
Με πολύ κέφι και ευχάριστη διάθεση ξεκίνησαν οι Αχαιοί προσκυνητές από Κυλλήνη, πέρασαν στο λιμάνι του Πόρου και ξεκίνησαν ένα όμορφο τριήμερο με πρώτη στάση στην Παναγία με τα φιδάκια την Λαγκουβάρδα στο Μαρκόπουλο. Δεύτερος προορισμός ήταν η Ιερά Μονή Αγίου Ανδρέου Μηλαπιδιάς όπου φυλάσσεται το  δεξί πέλμα του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου και είναι ορατά η σάρκα, αποξηραμένο αίμα και η οπή από τη σταύρωση του. Έπειτα επισκέφτηκαν την Ιερά Μονή Εσταυρωμένου όπου έτυχαν ευχάριστης μοναστηριακής φιλοξενίας και αναχώρησαν για Αργοστόλι. Από εκεί απευθείας έπλευσαν για Ληξούρι που ήταν και ο τόπος διαμονής. Το απόγευμα της ίδιας μέρας παρακολούθησαν την παράκληση του Αγίου Ανθίμου του Κεφαλληνίου στον Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος Ληξουρίου και προσκύνησαν τα ιερά λείψανα του Αγίου Παναγή του Μπασιά.
Η πρώτη ημέρα έκλεισε με ελεύθερο χρόνο στο γραφικό Ληξούρι.
Την δεύτερη μέρα επισκέφθηκαν την Ιερά Μονή Υπεραγίας Θεοτόκου Κορωνάτου και την Ιερά Μονή Παναγίας Κηπουραίων. Εκεί ο επισκέπτης θαυμάζει την απέραντη θέα από τον εξώστη στο γαλαζοπράσινο Ιόνιο. Άγρια ομορφιά και μαγευτικό τοπίο που συνδυάζει αρμονικά το βουνό με τη θάλασσα, θυμίζει την Ιερά Μονή Διονυσίου ή ακόμα και τα Καρούλια του Αγίου Όρους. Εν συνεχεία αναχώρησαν για τα Φάρσα και από εκεί για Αργοστόλι. Το απόγευμα κατευθύνθηκαν προς την Ιερά Μονή Αγίου Γερασίμου (Κοιμήσεως της Θεοτόκου), όπου φυλάσσεται άφθαρτο το σκήνωμα του Αγίου. Μέσα στο Ναό σώζεται και το ασκητήριο του Αγίου, στο οποίο κατεβαίνει κανείς από σκάλα μήκους τριών μέτρων και το οποίο χωρίζεται από μία στενή οπή σε "δύο δωμάτια". Στην Μονή σώζονται τα τρία μεγάλα πλατάνια που φύτευσε ο ίδιος, τα τρία πηγάδια και τα 37 μικρότερα που άνοιξε με τα χέρια του. 
 Από εκεί πήραν το δρόμο για το κάστρο του Αγίου Γεωργίου με την υπέροχη θέα, συνέχισαν για το Αργοστόλι και ξανά πάλι Ληξούρι δια θαλάσσης.
Την τρίτη ημέρα ξεκίνησαν για το κοσμοπολίτικο Φισκάρδο και αφού έκαναν μία μικρή στάση για να απολαύσουν την θέα στην παραλία του Μύρτου, όδευσαν για την Αγία Ευφημία και την Ιερά Μονή Υπεραγίας Θεοτόκου θεμάτων. Αργότερα είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μία όμορφη βαρκάδα στο εντυπωσιακό λυμνοσπήλαιο της Μελισσάνης. Έπειτα αφού πέρασαν από την Σάμη οδηγήθηκαν προς τον Πόρο για να πάρουν το καράβι της επιστροφής ώστε να φθάσουν Κυλλήνη και από εκεί Κάτω Αχαΐα, Αλυκές και Πάτρα. 
Ήταν μια υπέροχη προσκηνυματική και ψυχαγωγική εκδρομή, μία αξέχαστη εμπειρία με θαυμάσιες και αξιοζήλευτες ευκαιρίες και προπάντων πλούσιες ευλογίες. Σε όλη την διάρκεια του τριημέρου υπήρχε άφθονο κέφι, ζωντάνια, εκπλήξεις και  ενθουσιασμός από μικρούς και μεγάλους που εκδήλωναν την χαρούμενη διάθεση τους με όμορφα χαμόγελα.
Τους προσκυνητές συνόδευσαν οι ιερείς π. Απόστολος Δημητρόπουλος και π. Γεράσιμος Δημητρόπουλος.























































































































 



















































































































Φωτογραφίες: Χρήστος Δημητρόπουλος
Όλγα Δημητροπούλου
Κωνσταντίνα Μπούσια
Γιώργος Νικολακόπουλος




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...