Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2018

Άγια Θεοφάνεια στον Άγιο Νικόλαο Αλυκών Κάτω Αχαΐας 2018 (Φωτογραφίες) Φωτογραφίες: Κωντσαντίνος Κάτσενος
Με μεγάλη λαμπρότητα αλλά και κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκε ο Καθαγιασμός των υδάτων στις Αλυκές Κάτω Αχαΐας την 6η Ιανουαρίου 2018.
Πλήθος πιστών κατέκλυσε από το πρωί το ναό του Αγίου Νικολάου Αλυκών Κάτω Αχαΐας δια να εκκλησιαστεί αλλά και να παρακολουθήσει την τελετή Καθαγιασμού των υδάτων. 
Αρκετοί ήταν οι νέοι που αγνόησαν το τσουχτερό κρύο και βούτηξαν στα ψυχρά ύδατα για να πιάσουν τον Τίμιον Σταυρόν.
     Τυχερός ήταν Ο 30χρονος Βασίλης Μουρίκης που έπιασε πρώτος τον Τίμιον Σταυρό και τον προσκύνησε, δίνοντας τον στην συνέχεια να τον ασπασθούν και οι λοιποί κολυμβητές ώστε να λάβουν ευλογία και να αντλήσουν δύναμη...

Αξίζει να ευχαριστήσουμε τους κυρίους Κωνσταντίνο και Γεώργιο Μπιτούνη που παραχώρησαν το αλιευτικό τους καΐκι, ώστε να γίνει η όμορφη τελετή εν μέσω θαλάσσης.
Την ακολουθία του Αγιασμού παρακολούθησαν από κοντά και ετίμησαν με την παρουσία τους, ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας κ. Χρήστος Νικολάου, ο Πρόεδρος ΦΟΣΔΑ Σπύρος Τραχάνης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Γεώργιος Παναγιωτόπουλος, ο βουλευτής Αχαΐας Ανδρέας Ριζούλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Κων/νος Καρπέτας κ. α. καθώς και πλήθος πιστών.Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...