Τρίτη 27 Μαρτίου 2018

Η Εορτή του Ευαγγελισμού της Υπεραγίας Θεοτόκου στον Ιερό Ναό του Αγίου Αντωνίου στα Κρύα Ιτεών των Πατρών (φωτογραφίες + Βίντεο)


Γράφει ο Χρήστος Φωτόπουλος
Εν πληθούση Εκκλησία εορτάσθη η μεγάλη Εορτή του Ευαγγελισμού της Υπεραγίας Θεοτόκου εις τον Ιερό Ναό του Αγίου Αντωνίου εις τα Κρύα Ιτεών των Πατρών.
Το πρωί ετελέσθησαν ο Όρθρος και η πανανηγυρική Θεία Λειτουργία εις την οποία προεξήρχε o πρωτοπρεσβύτερος π. Σταύρος Καλαμπαλίκης, συλλειτουργούντος αυτού του πρωτοπρεσβυτέρου π. Ιωάννου Δημητροπούλου προϊσταμένου του Ναού.
Τον θείον λόγον εκήρυξε με γλαφυρό τρόπο, ο ελλογιμώτατος φιλόλογος - θεολόγος κ. Ηλίας Σκόνδρας.
Εις το τέλος της Θείας Λειτουργίας επραγματοποιήθη ευχαριστήριος Δοξολογία επί τη επετείω της απελευθερώσεως της Πατρίδος.

Επισφραγίζωντας ο π. Ιωάννης ανεφέρθη εις τας αξίας και τας παραδόσεις του Γένους μας, καθώς και εις την συμπόρευσιν Ελληνισμού και Ορθοδοξίας!
Η Εορτή ολοκληρώθη με το ψάλσιμο του Εθνικού μας Ύμνου.
Αξίζει να σημειωθεί η μεγάλη συμμετοχή των παιδιών του κατωτέρου τμήματος των Κατηχητικών Ομάδων της Ενορίας και όχι μονο, ενδεδυμένων με παραδοσιακάς εθνικάς στολάς η οποία ήτο συγκινητική και συνάμα υπέροχη.
Αρμόζει κάθε έπαινος εις τα παιδιά, καθώς και εις την Πρεσβυτέραν Γεωργία Δημητροπούλου η οποία επιμελείται την παραδοσιακή ιματιοθήκη του Ναού και φροντίζει την Εθνική ενδυμασία των παιδιών. 
























































Φωτογραφίες: Πρεσβυτέρα Γεωργία Δημητροπούλου 
Video: Κων/νος Μπούζης, Ευθαλία Βυζοπούλου
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...