Παρασκευή 17 Αυγούστου 2018

Tα Εγκώμια της Υπεραγίας Θεοτόκου εις τον Ι. Ν. του Αγίου Αντωνίου στα Κρύα Ιτεών (φωτογραφίες + Βίντεο)

Γράφει ο Απόστολος Παπανίκος
Με ιδιαίτερη κατάνυξη εψάλλησαν και φέτος τα Εγκώμια της Υπεραγίας Θεοτόκου στα Κρύα Ιτεών των Πατρών, κατά την Ιερά Αγρυπνία που ετελέσθη το βράδυ της Παρασκευής 13 προς 14 Αυγούστου εις τον Ιερόν Ναόν του Αγίου Αντωνίου.


Εις το τέλος του Όρθρου ελιτανεύθη ευλαβώς, το Πανάχραντον και Ζωαρχικόν Σκήνος της Παναγίας μας πέριξ του Ναού, τη συμμετοχή πλειάδος πιστών.

Των Ιερών Ακολουθιών προέστη ο Αιδεσιμολογιώτατος πρεσβύτερος π. Γεράσιμος Δημητρόπουλος, ο οποίος και ομίλησε επικαίρως διά την Μεγάλη μας Μάνα, συμπαραστατούμενος υπό των Ιερέων της Ενορίας π. Σταύρου και π. Ιωάννου.

Την ωραία αυτή Αγρυπνία ελάμπρυναν οι αγγελικές μελωδικότατες φωνές της γυναικείας Χορωδίας "Πανύμνητος" υπό την διεύθυνση της κ. Αφροδίτης Χρυσανθακοπούλου, τη συνεργασία των ιεροψαλτών κ. Παναγιώτου Αρβανίτη και κ. Αποστόλου Παπανίκου

Αξίζει να αναφερθεί πέρα από τη μεγαλοπρέπεια της Ακολουθίας και τον υπέροχο διάκοσμο του Ναού, ότι διανεμήθηκαν εις όλο το εκκλησίασμα ειδικά διακοσμημένα κεράκια διά την περιφοράν του Επιταφίου, καθώς και ενθύμια τα οποία με πολύ μεράκι επιμελήθηκαν η πρεσβυτέρα Γεωργία Δημητροπούλου με τους συνεργάτες του προϊσταμένου του Ναού π. Ιωάννου Δημητροπούλου.

Τον στολισμό του Επιταφίου της Υπεραγίας Θεοτόκου για ακόμη μία φορά επιμελήθηκε ο κ. Αντώνιος Ντζούφρας. Τα άνθη προσέφεραν οι: Παναγιώτης Ρουμελιώτης, Γεράσιμος Λαγαρός, Σωτηρία Σαζακλή, Βασίλειος Αθανασίου, Δημήτριος Ρουμελιώτης, Αικατερίνα Λερίου, Βασίλειος Βυζόπουλος, Παναγιώτης Ντζούφρας, Ουρανία Κακαφώνη, Αφροδίτη Γκοτσούλια, Νικολίτσα Γιαννοπολίτη, Βασίλειος Μάρκου, Ευαγγελία Κοκοβίκα, "helvetica" , sans-serif;">Περσεφόνη Αποστολοπούλου, Ιωάννης Μάρκου, Ανώνυμος, Ανώνυμος, Αλεξάνδρα Κουτρούμπα, Χαρίκλεια Λιβάνη, Άγγελος Ντζούφρας, Βασιλική Κραβαριώτη,  Παρασκευή Αφαλωνιάτη,  Σωτήριος Θεοδωρακάτος.    

 Η Παναγία μας ας είναι σε όλους βοήθεια!


 























































































Φωτογραφίες: Πρεσβυτέρα Γεωργία Δημητροπούλου
Βίντεο:Γεώργιος Θεοδωράκης 

πηγή: agiosharalabos.blogspot.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...