Σάββατο 22 Ιουνίου 2019

ΙΕΡΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΟΥΧΟΥ ΜΑΣ ΑΓΙΟΥ ΙΩΝΑΝΝΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ ΚΑΤΩ ΑΧΑΙΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ 23 ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΑ 24 ΙΟΥΝΙΟΥ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΕΡΑΣ ΠΑΝΗΓΥΡΕΩΣ


Την Δευτέρα 24 Ιουνίου,  η Εκκλησία μας εορτάζει το γενέσιον του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου και Βαπτιστού του Κυρίου μας. Την ημέρα αυτή πανηγυρίζει η Ενορία μας, που έχει ως Πολιούχο και Προστάτη της τον Τίμιο Πρόδρομο.

Το Πρόγραμμα των Ιερών Ακολουθιών θα έχει ως εξής:


ΚΥΡΙΑΚΗ 23 ΙΟΥΝΙΟΥ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΚΑΙ ΩΡΑ 19.00Αρχιερατικός Εσπερινός μετά Αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Γκούλου και Ανατολικής Ουγκάντας  κ. Σιλβέστρου.

Μετά την ακολουθία του Εσπερινού θα παρουσιασθεί  στην Πλατεία Παπαγιαννοπούλου ΕΚΔΗΛΩΣΗ, που συνδιοργανώνει η Ενορία μας με τον Πολιτιστικό Σύλλογο “Πάλεια”, αφιερωμένη στον Άγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο, που θα φέρει τον Τίτλο: “Οι μυρωδιές της Άνοιξης για τ΄ Αγιανιού την Χάρη”. Σε αυτήν  θα ομιλήσει ο προϊστάμενος της Ενορίας μας πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Δημητρόπουλος, και θα χορέψουν παραδοσιακούς χορούς τρία σχήματα: Του “ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΑΛΕΙΑ”, του “ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΠΙΔΕΩΝΟΣ” και της “ΟΜΑΔΟΣ ΝΕΩΝ” της Ενορίας μας.

ΔΕΥΤΕΡΑ 24 ΙΟΥΝΙΟΥ ΤΟ ΠΡΩΙ  ΚΑΙ ΩΡΑ 7.00: Πανηγυρικός Όρθρος και εν συνεχεία Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην οποία θα ιερουργήσει και θα κηρύξει ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ.κ. ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ.

ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΚΑΙ ΩΡΑ 7.00: Θα τελεσθούν οι ακολουθίες του μεθεόρτιου Εσπερινού, της Ιεράς Παρακλήσεως προς τον Τίμιο Πρόδρομο. Θα ακολουθήσει λαμπρά Ιερά λιτανεία εις τα οδούς της Πόλεως. Των Ιερών ακολουθιών και της λιτανείας θα προΐσταται ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ.κ. ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ.

        
===========
ΣΗΜΕΙΩΣΙΣ: Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ, δεν θα προστεί εφέτος της Πανηγύρεως της Ενορίας μας, διότι θα ευρίσκεται στην Αμερική όπου θα λάβει μέρος στην Ενθρόνιση του νέου Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου.

πηγή:  timiosprodromos
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...