Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

"ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΝΤΡΕΥΤΟΥΜΕ ΜΕ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΓΑΜΟ, ΜΕ ΤΟΝ ΜΟΝΟ ΓΑΜΟ!"

1Πριν από δεκαοκτώ ημέρες, επισκέφθηκαν την Ιματιοθήκη της αγάπης της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, δυο νέοι, ο Γιώργος και Ειρήνη. Αφού πήραν τα απαραίτητα για εκείνους ιμάτια, με δισταγμό ζήτησαν να μιλήσουν με τους υπεύθυνους πατέρες της Ιματιοθήκης, πατέρα Αντώνιο και πατέρα Μιχαήλ.

Με δισταγμό αλλά και με την επιθυμία έντονα να διαφαίνεται στα μάτια και των δύο νέων, εκφράστηκε ο πόθος τους: "Θέλουμε να παντρευτούμε…… με θρησκευτικό γάμο, με τον μόνο γάμο, αλλά…".
Δυό νέοι, ζήτησαν την βοήθεια της Ιματιοθήκης, της «οικογένειας» της Ιματιοθήκης, δεν ήταν σωστό να απογοητευθούν. Οι ετοιμασίες άρχισαν, κοστούμι στον γαμπρό, παπούτσια… νυφικό… στέφανα, ποτήρι, καράφα, είδη προικός- λευκά είδη…. μπομπονιέρες… κάποια οικιακά σκεύη… και όλα αυτά προσφορά από καταστήματα του νησιού μας, που μόλις πληροφορήθηκαν το γεγονός, ευαισθητοποιήθηκαν μόνοι τους και απλόχερά τα προσέφεραν στους νέους μας.

Το μυστήριο του γάμου, τελέσθηκε το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013, στον Ιερό Ναό Προφήτου Ηλιού, στα Θυμιανά, από όπου είναι η νύφη. Άτομα λιγοστά, γεμάτα καλοσύνη, καμάρωναν τα παιδιά και προσεύχονταν στον Κύριο, να είναι στο πηδάλιο της ζωής τους.


1
πηγήpanagiaalexiotissa.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...