Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Ο δωδεκάλογος της ασφάλειας

Το αίσθημα της ασφάλειας αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα αγαθά στις μέρες μας για το οποίο οι άνθρωποι είναι διατεθειμένοι να ξοδέψουν μεγάλα ποσά. Η ασφάλεια όμως δεν εξαρτάται μόνο από τα υλικά αγαθά αλλά επαφίεται και σε μια σειρά από ενέργειες που θα πρέπει να εκτελούνται από του ενοίκους, γιατί ως γνωστόν “συν Αθηνά και χείρα κίνει”.
Μερικές χρήσιμες συμβουλές:

1. Κλειδώνετε την πόρτα όταν βρίσκεστε εντός του σπιτιού.

2. Όταν πρόκειται να λείψετε για κάποιο χρονικό διάστημα από το σπίτι μην κάνετε το λάθος να αφήσετε τα φώτα ανοιχτά. Έχουν το ίδιο αποτέλεσμα με το να τα έχετε σβηστά. Η στατικότητα φανερώνει ότι λείπετε. Εναλλακτικά μπορείτε να ρυθμίσετε το φωτισμό με χρονοδιακόπτη.

3. Αποφύγετε τα ημίμετρα. Μη βασίσετε την προστασία του σπιτιού σας σε ψεύτικες κάμερες ή κουτιά συναγερμού. Δε βοηθάνε καθώς οι έμπειροι διαρρήκτες είναι σε θέση να τα αναγνωρίσουν πολύ εύκολα

4. Όταν λείπετε μην αφήνετε τα κλειδιά κάτω από το χαλάκι ή κοντά στην πόρτα καθώς είναι σαν να τα αφήνετε πάνω στην πόρτα. Είναι προτιμότερο να τα αφήσετε σε κάποιον έμπιστο γείτονα.

5. Κατά τη μακροχρόνια απουσία σας, συνεννοηθείτε με κάποιο συγγενή έτσι ώστε να ελέγχει το χώρο. Εναλλακτικά καταφύγετε και πάλι στη λύση του γείτονα.

6. Όταν αγοράσετε ή νοικιάσετε ένα διαμέρισμα, αλλάξτε αμέσως την υπάρχουσα κλειδαριά. Στην περίπτωση του ενοικίου, μην πετάξετε την παλιά καθώς μπορεί να σας ζητηθεί από τον ιδιοκτήτη όταν κάποια στιγμή ξενοικιάσετε το σπίτι.

7. Αλλαγή απαιτείται επίσης σε περίπτωση απώλειας των κλειδιών σας.

8. Αισθητήρες κίνησης συνδεδεμένοι με το εξωτερικό σύστημα φωτισμού, είναι δυνατόν να αποτρέψουν τους επίδοξους διαρρήκτες.

9. Κλείστε προσεκτικά όλες τις πόρτες και τα παράθυρα πριν φύγετε.

10. Μη δίνετε αναφορά για το πρόγραμμα σας και τις κινήσεις σας σε άτομα που δε γνωρίζετε καλά.

11. Κατά τη μακροχρόνια απουσία σας, εξουσιοδοτήστε κάποιον γνωστό ή γείτονα να παραλαμβάνει την αλληλογραφία σας, έτσι ώστε να μην συσσωρευτεί και γίνει αντιληπτό ότι λείπετε.

12. Μη βάζετε ετικέτες στα κλειδιά σας. Σε περίπτωση απώλειας είναι ευκολότερο για τον διαρρήκτη να εισβάλει στο χώρο σας.


πηγή .portareto.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...