ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟΝ ΔΕΛΤΙΟΝ

Για την “Προστασία της ανθρώπινης ζωής από την σύλληψη μέχρι τον φυσικό θάνατο”.
 Πανευρωπαϊκή πρωτοβουλία συλλογής ηλεκτρονικών υπογραφών για την προστασία της ανθρώπινης ζωής από την σύλληψη μέχρι τον φυσικό θάνατο με την ονομασία:  “Ένας από εμάς” (One of Us).
ΠΡΟΣΟΧΗ: Τελευταία ημέρα ηλεκτρονικής υποβολής των υπογραφών έχει ορισθεί η 1η Νοεμβρίου 2013
          Σε εξέλιξη βρίσκεται μία προσπάθεια συγκεντρώσεως υπογραφών σχετικά με την επανεξέταση από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο της νομιμοποιήσεως της χρηματοδοτήσεως δι’ ευρωπαϊκών κονδυλίων των τεχνολογικών ερευνών με ανθρώπινα έμβρυα.
 Για εμάς τους Ορθοδόξους η ζωή και η προσωπικότητα κάθε ανθρώπου, χριστιανού ή μη, λευκού, μαύρου ή κίτρινου, πλουσίου ή φτωχού, είναι ιερή, γιατί αντικρύζουμε τον Κύριό μας Ιησού Χριστό στο πρόσωπο του κάθε συνανθρώπου μας. Σύμφωνα με την διδασκαλία των Πατέρων της Εκκλησίας μας, ο άνθρωπος αρχίζει να υπάρχει επί γης από την στιγμή.........
της συλλήψεώς του. Οποιοσδήποτε τρόπος αφαίρεσης της ζωής ενός εμβρύου (έκτρωση, άμβλωση, καταστροφή γονιμοποιημένων ωαρίων κλπ) συνιστά για την Εκκλησία μας φόνο.
 Με βάση την παραπάνω θεώρηση, είναι απαράδεκτη και κατακριτέα η απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου όχι μόνο να επιτρέψει, αλλά και να χρηματοδοτήσει με ευρωπαϊκά κονδύλια τις τεχνολογικές έρευνες με ανθρώπινα έμβρυα. Συγκεκριμένα, εφέτος διετέθησαν 80.000.000€ για την χρηματοδότηση τέτοιων ερευνών, αλλά και για την χρηματοδότηση Μ.Κ.Ο. εξειδικευμένων σε εκτρώσεις στις αφρικανικές -και όχι μόνο- χώρες, με το γελοίο επιχείρημα ότι έτσι θα ανέλθει το βιοτικό επίπεδο των κατοίκων αυτών των χωρών.
 Για το λόγο αυτό έχει συσταθεί μία πανευρωπαϊκή πρωτοβουλία συλλογής ηλεκτρονικών υπογραφών για την προστασία της ανθρώπινης ζωής από την σύλληψη μέχρι τον φυσικό θάνατο που ονομάζεται “Ένας από εμάς” (One of Us). Η Συνθήκη της Λισαβόνας δίδει την δυνατότητα στους Ευρωπαίους πολίτες να παρεμβαίνουν στην διαδικασία λήψεως αποφάσεων νομοθετικού περιεχομένου, εφ’ όσον συγκεντρώσουν έναν ελάχιστο αριθμό υπογραφών, καθοριζόμενο από τον πληθυσμό κάθε κράτους-μέλους της Ε.Ε.. Για την Ελλάδα μας ο αριθμός αυτός είναι 16.500 υπογραφές. Μέχρι σήμερα που σας ενημερώνω, έχουν συγκεντρωθεί μόνον 423 υπογραφές, τις λιγότερες σε ολόκληρη την Ευρώπη. Τελευταία ημέρα ηλεκτρονικής υποβολής των υπογραφών έχει ορισθεί η 1η Νοεμβρίου 2013.
 Σχετικά με αυτήν την πρωτοβουλία στην Ελλάδα έχει ορισθεί δια δικαστικής αποφάσεως ως εθνικός συντονιστής ο Σύλλογος Προστασίας Αγεννήτου Παιδιού “Η Αγκαλιά” με πρόεδρο την γνωστή πρεσβυτέρα κ. Βαρβάρα Μεταλληνού.
          Δεν μπορούμε να λεγόμαστε χριστιανοί και να στεκόμαστε αμέτοχοι σε τέτοιες πρωτοβουλίες. Οι Καθολικές χώρες (Ιταλία, Πολωνία) έχουν συγκεντρώσει μέχρι και 6 φορές τον απαιτούμενο αριθμό υπογραφών. Η δε Ορθόδοξη Ρουμανία, με προσωπική πρωτοβουλία του Πατριάρχου Δανιήλ, συγκέντρωσε 2,5 φορές τις υπογραφές που χρειάζονται. Εμείς, στην Ελλάδα τι κάνουμε;
 Να αφυπνισθούμε ενάντια σε αυτά τα σχέδια που αντιτίθενται στην Πίστη μας. Το έχει ανάγκη και η Ελλάδα μας που μαραζώνει δημογραφικά χρόνο με τον χρόνο.
 Όσοι επιθυμείτε να συμμετάσχετε σε αυτήν την “εκστρατεία” για την προστασία της ανθρωπίνης ζωής, μπορείτε να υπογράψετε στην ιστοσελίδα, όπου θα βρείτε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες:
 Πληροφορίες επίσης και στην ιστοσελίδα του Συλλόγου “Η ΑΓΚΑΛΙΑ” στο www.agalia.org.gr.
Για διευκόλυνσή σας: Πηγαίνοντας στην  ιστοσελίδα www.oneofus.eu/el/
πατάτε το ΕΓΓΡΑΦΗ (που βρίσκεται κάτω από τον νέο)
συμπληρώνετε τα στοιχεία
γράφετε τους προτεινόμενους χαρακτήρες
και πατάτε ΥΠΟΒΟΛΗ
(Αν θέλετε παίρνετε και το αναγνωριστικό υπογραφής)
ΚΑΛΟΝ  ΑΓΩΝΑ …
…ΚΑΙ  ΜΕ  ΤΗ  ΝΙΚΗ
Υ.Γ. Την παραπάνω πρωτοβουλία την ασπάζεται και προτρέπει για υπογραφές  η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος
με το υπ’αριθμ. Πρωτ. 3135/ Διεκπ. 1517/2.9.2013
Εγκυκλίου Σημειώματός της.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Τελευταία ημέρα ηλεκτρονικής υποβολής των υπογραφών έχει ορισθεί η 1η Νοεμβρίου 2013