Τετάρτη, 29 Οκτωβρίου 2014

Αντιεκκλησιαστικός και ανιστόρητος ο Σύριζα

article 15713Αν διάβαζαν σωστά την Ιστορία στον ΣΥΡΙΖΑ 
θα μάθαιναν ότι τα τρία πρώτα ΟΧΙ στους Γερμανούς κατακτητές τα εξεστόμισε ο Αρχιεπίσκοπος
Χρύσανθος ο από Τραπεζούντος

Κωνσταντίνος Χολέβας- Πολιτικός Επιστήμων

Στις 18 Οκτωβρίου η Λαμία εόρταζε την απελευθέρωσή της από τους Ναζί και ο ΣΥΡΙΖΑ θεώρησε σκόπιμο να κάνει επίδειξη της αντιεκκλησιαστικής πολιτικής του. Με ανακοίνωση κάλεσε τον λαό να μην συμμετάσχει στις λατρευτικές εκδηλώσεις και στη λιτανεία, με τη δικαιολογία ότι έτσι υποτιμάται η συμβολή του ΕΛΑΣ και αποδίδεται η απελευθέρωση στην παρέμβαση του Θεού.
Αν τώρα τα λένε αυτά σκεφθείτε τι θα κάνουν αν –ο μή γένοιτο- αναλάβουν την διακυβέρνηση της Ελλάδος. Θα καταργηθούν τα Θρησκευτικά και οι εικόνες από τα σχολεία, η Ιστορία θα επικεντρώνεται στη γραμμή Ρεπούση και στην ωραιοποίηση  των κομμουνιστικών καθεστώτων, οι εθνικές εορτές θα τελούνται με εξύμνηση της πολυπολιτισμικότητας και χωρίς συμμετοχή κληρικών, ο πολιτικός γάμος θα καταστεί υποχρεωτικός και οι μεγάλες πόλεις μας θα πλημμυρίσουν από τζαμιά.......


Είναι προφανές ότι η επίσκεψη στο Άγιον Όρος ήταν απλώς μία κίνηση εντυπωσιασμού χωρίς ουσία. Ο κ. Τσίπρας και οι περί αυτόν αποδεικνύονται ανιστόρητοι και αποκομμένοι από την ψυχή και την παράδοση του λαού μας. Οι δύο εθνικές επέτειοι, τις οποίες τιμούμε στις 26 και 28 Οκτωβρίου είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με την Παναγία και τους Αγίους της Ορθοδοξίας.
Η Θεσσαλονίκη μας εορτάζει την απελευθέρωσή της από τον τουρκικό ζυγό ανήμερα του Αγίου Δημητρίου (26.10.1912). Ο πολιούχος Μυροβλήτης Άγιος  επί βυζαντινής εποχής έσωζε την πόλη του από επιδρομές γι’ αυτό τιμάται ως Φιλόπολις και Σωσίπατρις.
Στην εποποιία του 1940 οι στρατιώτες μας έβλεπαν την Παναγία επάνω στα βορειοηπειρωτικά βουνά. Ο Φώτης Κόντογλου καλούσε τον στρατό μας να αγωνισθεί με πνευματικό όπλο την Ελληνορθόδοξη Παράδοση. Και ο Οδυσσέας Ελύτης υμνώντας την περίοδο εκείνη έγραψε στο Άξιόν Εστι: «Μνήμη του λαού μου, σε λένε Πίνδο, σε λένε Άθω». Η Πίνδος του Ελληνισμού συναντά τον Άθω της Ορθοδοξίας.

Αν διάβαζαν σωστά την Ιστορία στον ΣΥΡΙΖΑ θα μάθαιναν ότι τα τρία πρώτα ΟΧΙ στους Γερμανούς κατακτητές τα εξεστόμισε ο Αρχιεπίσκοπος Χρύσανθος ο από Τραπεζούντος. Ο διάδοχός του, Αρχιεπίσκοπος Δαμασκηνός, με κίνδυνο της ζωής του εργάσθηκε για την αντιμετώπιση της πείνας και άλλων δεινών που μάστιζαν τον λαό.
Όσο κι αν φωνάζει ο ΣΥΡΙΖΑ ο Ελληνισμός πάντα θα υμνεί ως Ελευθερώτρια την Υπέρμαχο Στρατηγό. 


πηγή synodoiporia.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...