Τρίτη 11 Αυγούστου 2015

«Να πληρώσει η εκκλησία»!

Του ΗΛΙΑ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ  Τελευταία βλέπουμε πολύ συχνά κάποια blogs να μας σερβίρουν αυτή την γλυκιά καραμέλα που σαν επιδέξιοι ζαχαροπλάστες...
Tsipras-ieronumos
Του ΗΛΙΑ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ
Τελευταία βλέπουμε πολύ συχνά κάποια blogs να μας σερβίρουν αυτή την γλυκιά καραμέλα που σαν επιδέξιοι ζαχαροπλάστες ξέρουν τόσο καλά να την κατασκευάζουν! Τώρα μάλιστα μαζεύουν και υπογραφές!
-«Να πληρώσει η Εκκλησία» μας λένε! Ή πιο κομψά, μας ρωτάνε!
Και από εδώ είναι πολλοί που «τσιμπάνε» τόσο εύκολα!
Για να αντικρούσω το αβάσιμο αυτού του σκεπτικού θα ήθελα να δώσω ένα δικό μου απλό παράδειγμα:

Είναι σε μία ταβέρνα μία παρέα που έχει φάει, έχει πιει και έχει μεθύσει και κάποια στιγμή της έρχεται ένας τεράστιος λογαριασμός, που όλοι μαζί αδυνατούν να τον πληρώσουν!
Κανείς όμως δεν σκέπτεται το απλό, να τσεκάρει αυτά που έχουν πάρει με ότι γράφεται στον λογαριασμό που σίγουρα θα είναι φουσκωμένος! Είναι μεθυσμένοι βλέπετε!
Και τότε ο μαλάκας* της παρέας πετάγεται και λέει την μεθυσμένη σκέψη του και ξεσηκώνει το μεθυσμένο τραπέζι!
-Τον λογαριασμό να τον πληρώσει εκείνος ο χονδρός εφοπλιστής στο βάθος!
Το ίδιο λοιπόν γίνεται και τώρα είτε είμαστε μεθυσμένοι είτε όχι, κάποιος πετάει την ίδια μαλακία* του και όλοι τον χειροκροτούν!
Κανείς δεν αναρωτιέται, παρότι υπάρχουν πολλές φωνές που το λένε, πως το χρέος είναι φουσκωμένο, είναι αποτέλεσμα παραποίησης στοιχείων και πολλών άλλων σατανικών μεθοδεύσεων, για να μας φάνε την κρατική περιουσία, με άλλα λόγια την προίκα που ο Θεός μας έδωσε τόσο πλουσιοπάροχα!
Βέβαια εδώ φταίνε και οι «χρυσές» ή «επιχρυσωμένες» πέννες κάποιων αρθρογράφων, που τους παρασύρουν, ανεβάζοντας έντεχνα την περιουσία της Εκκλησίας σε ύψη τρισεκατομμυρίων κάνοντας έτσι τα ματάκια τους μετά να γυαλίζουν!
Αλλά με ποια λογική να πληρώσει κάποιος άλλος το δικό σου χρέος; Ένα χρέος που σου το είπαν οι πολιτικοί σου, αλλά εσύ ποτέ δεν το πήρες στο χέρι γιατί εκείνοι αποκλειστικά διαχειρίστηκαν όλα τα δάνεια!
Ένα χρέος από δάνεια που δεν διαχειρίστηκε ποτέ η Εκκλησία!
Ένα χρέος που πέρα από τα διογκωτικά που του έβαλαν οι ξένοι έχει μέσα και τα εγχώρια καρυκεύματα, τις μίζες των πολιτικών μας, αλλά αυτό κανείς δεν το σκέπτεται και απλά πιάνεται στο σωσίβιο που του πετάει κάποιος άγνωστος!
Κανείς δεν σκέφθηκε να ξεβρακώσουν όλους τους πολιτικούς που χειρίστηκαν τα δάνεια και να ψάξει να βρει το μέγεθος του πλουτισμού τους από την ενασχόλησή τους με την πολιτική!
Η Εκκλησία είναι πάντα ο εύκολος στόχος! Κανείς δεν βλέπει τα συσσίτια που κάνει για όλους τους φτωχούς και άστεγους αλλά και το κυριότερο πως δεν έχει λεφτά στα θησαυροφυλάκιά της αλλά ακίνητα, που παραμένουν όμως σε Ελληνικά χέρια!
Σε αντίθεση με την Εκκλησία οι πολιτικοί ξεπουλάνε λιμάνια, αεροδρόμια, Εθνικές οδούς, ΕΥΔΑΠ, ΟΤΕ, ΔΕΗ κλπ για να ξεχρεωθούμε, αλλά οι άπληστοι τοκογλύφοι όλο και πιο μέσα μας βάζουνε!
Και οι ίδιοι κονδυλοφόροι, ή και οι πρώτοι ψημένοι οπαδοί τους μιλάνε για τα χρυσοποίκιλτα άμφια των δεσποτάδων και των παπάδων, χωρίς να μας λένε πόσο στοιχίζουν ή ποιος τα πλήρωσε, γιατί όλα αυτά, πάντα τα πληρώνουν οι ίδιοι!
Αλλά κι αν θέλανε να τα δώσουν να πουληθούν για το χρέος, ποιος θα τα αγόραζε;
Ναι υπάρχουν και οι Ναοί, που σε αντίθεση με το Τζαμί που θέλουν να κάνουν οι πολιτικοί μας, κανένας δεν έγινε με κρατικές επιχορηγήσεις αλλά πάντα από το υστέρημα των πιστών!
Ναι υπάρχουν και τα ακίνητα που κάποιοι άτεκνοι γέροντες χαρίζουν στην Εκκλησία και όλα αυτά σήμερα υπάρχουν, εκτός από εκείνα που πολλές φορές παλιότερα της πήρε το Κράτος και κανείς δεν έμαθε τι έγιναν, ή τι χτίστηκε πάνω τους ή πόσες μίζες δικαιολόγησαν!
Ναι είναι και οι μετοχές της Εθνικής! Αυτές οι μετοχές όμως προέκυψαν από δωρεά του Γ. Σταύρου, ιδρυτού της Εθνικής Τραπέζης, και σκεφθείτε τι θα γινόταν στην Τράπεζα αν πήγαινε να πουλήσει αυτές τις μετοχές! Όχι μόνο δεν θα έπαιρνε τίποτε, αλλά θα πήγαιναν και αυτές σε όλους τους τοκογλύφους που βάζουν κάποια πληρωμένα ανθρωπάκια τους να μας κουνάνε το δάκτυλο!
Ναι είναι και τα Μοναστήρια! Αλλά κάθε μοναχός που πηγαίνει εκεί είναι αυτονόητο να δίνει εκεί ότι περιουσιακό στοιχείο διαθέτει, χωρίς βέβαια και να είναι υποχρεωτικό.
Στα μοναστήρια όμως μπορεί να πηγαίνει όποιος θέλει και να φιλοξενείται σε αντίθεση με τις βίλλες των πολιτικών και όλων των άλλων που είτε πλουτίζουν ξαφνικά, είτε προέρχονται από κληρονομιές.
Διάβαζα αυτές τις ημέρες για την βίλλα που νοικιάζει ο Λιάπης για 12500 ευρώ, αν θυμάμαι καλά, όπου εκεί είναι τελείως άγνωστο το αίσθημα της φιλοξενίας όπως συμβαίνει στα μοναστήρια. Και φυσικά βίλλα έχει επίσης και ο Βενιζέλος και πολλοί άλλοι.
Όμως κανένας κονδυλοφόρος δεν σκέφθηκε ή δεν καθοδηγήθηκε να τους πει, εντάξει κλέψατε ότι κλέψατε, αλλά τώρα δώστε και κάτι για το χρέος!
Θα μπορούσα να σκεφθώ και περισσότερα, αλλά τα άλλα ας τα πει η Εκκλησία.
Εκείνο που βλέπω όμως είναι πως όλα αυτά είναι στημένα παιχνίδια ξένων πρακτόρων που θέλουν να μας οδηγήσουν στην φαγωμάρα μαζί με όλα τα άλλα που μας επιβάλουν, για να τελειώνουν μια ώρα αρχύτερα μαζί μας!
Όμως θεωρώ βέβαιο πως σε αυτό το κρίσιμο σημείο, θα επέμβει πλέον ο Θεός με τον τρόπο που Εκείνος ξέρει και αλλοίμονο σε όσους σπέρνουν ζιζάνια ή χρησιμοποιούν τις σατανικές τους μεθόδους για να μας αφανίσουν για να μας πάρουν την προίκα που μας έδωσε!
—————–
* Οι δυο αυτές λέξεις που έχω σπάνια χρησιμοποιήσει είτε σε κείμενα, είτε προφορικά ενώ οι περισσότεροι τις χρησιμοποιούν στον προφορικό τους λόγο, στον γραπτό φροντίζουν να τις γράφουν με την παραποίηση ενός ή περισσοτέρων γραμμάτων, που όμως γίνονται κατανοητές!
Αυτό μου θυμίζει την κοπέλα που φοράει ένα τάγκα μαγιό, ή χρησιμοποιεί ένα κορδόνι στο επάνω μέρος, προσπαθώντας δήθεν να κρύψει την γύμνια της!
Εγώ πάντως αυτές τις λέξεις που όπως προείπα δεν τις χρησιμοποιώ, τις παρέθεσα με την έννοια που τους δίνουν σήμερα όλοι ανεξαιρέτως οι Έλληνες, αφού στην εποχή μας όλοι οι δήθεν ειδικοί, της έχουν απενοχοποιήσει την άλλη της έννοια!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...