Παρασκευή, 14 Αυγούστου 2015

Το θαύμα της Παναγίας στο μοναστήρι του Αγίου Παντελεήμονος στο Άγιο Όρος.

  σχόλιο Ελένη Μ Η αέρινη, σεμνή και σεπτή γυναικεία μορφή που διακρίνεται στη φωτογραφία είναι η ίδια η πάνσεπτος Παναγία Μητέρα μας, η οποία επέτρεψε να αποτυπωθεί στο φωτογραφικό φακό μοναχού του 1903, για να ενισχύσει τους Πατέρες της Ιεράς Μονής Αγίου Παντελεήμονος , στο Αγίον Όρος, που δοκιμάζονταν πολύ τότε.... Τα σχόλια απλά περιττά...
 
Η φωτογραφία βγήκε την 21.8/ 3 Σεπτεμβρίου 1903 και δόθηκε το 1997 στην δημοσιότητα, από το αρχείο της Αγιορείτικης Μονής του Αγίου Παντελεήμονος (Ρωσικό). Βγήκε σαν αναμνηστική φωτογραφία ενός παλιού εθίμου: Να δίνεται από το Ρωσικό Μοναστήρι στους φτωχούς κελλιώτες μοναχούς, ελεημοσύνη.
Από την επόμενη χρονιά όμως αποφασίστηκε να....μην ξαναδοθεί ελεημοσύνη, επειδή τα αποθεματικά του μοναστηριού είχαν ελαττωθεί. Σε αυτό ίσως να συνετέλεσε η άσχημη κατάσταση στην Ρωσία, η οποία μείωσε τις δωρεές στο μοναστήρι.

Ο μοναχός Γαβριήλ επρόκειτο να φωτογραφίσει για τελευταία φορά το γεγονός, για ανάμνηση. Τότε όμως παρατήρησε μόνος αυτός, να κινείται κατά τρόπο θαυμαστό, ανάμεσα στους πατέρες, μια γυναίκα. Φωτογράφισε λοιπόν την σκηνή, και την γυναίκα που αυτός μόνο έβλεπε, η οποία αποτυπώθηκε και πάνω στο φωτογραφικό χαρτί, μέσα σε μια λάμψη.
Οι πατέρες συμπέραναν ότι ήταν η Παναγία λυπημένη, και ανακάλεσαν την απόφαση τους να σταματήσουν την ελεημοσύνη.
http://agioritikesmnimes.blogspot.gr/2014/09/5213-3-1903.html
πηγή: yiorgosthalassis.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...