Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017

Η Εορτή της Φωτοφόρου Παναγίας Σκέπης και η Δοξολογία για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 στην Ενορία Αγίων Αντωνίου και Χαραλάμπους εις Κρύα Ιτεών Πατρών (φωτογραφίες)



Λαμπρώς εψάλη και φέτος η Ακολουθία διά την Εορτήν της Φωτοφόρου Σκέπης της Υπεραγίας Θεοτόκου εις τον Ιερό Ναό του Αγίου Αντωνίου εις κρύα Ιτεών.

Πλήθος πιστών προσήλθε προκειμένου να εκκλησιασθεί διά την μεγάλην αυτή Εορτήν της Παναγίας μας, και να εκφράσει την ευγνωμοσύνην του προς την Μητέραν του Θεού, διά την σκέπην και την προστασίαν Της στον αγώνα των Ελλήνων έναντι των αλαζόνων Ιταλών.



Λίγο προ του τέλους, ετελέσθη Ιερά Δοξολογία διά την επέτειον του ΟΧΙ της 28ης Οκτωβρίου 1940, με την συμμετοχήν παιδιών ενδεδυμένων παραδοσικάς φορεσιάς.

Ο π. Ιωάννης προϊστάμενος του Ναού, στην σύντομη προσλαλιά του, ανεφέρθη εις την Εορτήν της Παναγίας Σκέπης, εις την Εορτήν του Έθνους μας και εις τους αγωνιστάς του '40, ενώ ευχήθη σύντομα και πάλι να "ελευθερωθεί" η βασανισμένη μας Πατρίδα!

Κλείνοντας, προέτρεψε άπαντες να ψάλλουν τον Εθνικό μας Ύμνο, πράγμα που όλοι έκαναν με πολλή υπερηφάνεια και συγκίνηση.






































Φωτογραφίες: Πρεσβυτέρα Γεωργία Δημητροπούλου 
                      Στεφανία Σταματοπούλου
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...