Τετάρτη, 24 Οκτωβρίου 2012

Δραματική προειδοποίηση Αρχιεπισκόπου: Σε δύο μήνες η Εκκλησία δεν θα έχει χρήματα!! (βίντεο)

 Δραματική προειδοποίηση Αρχιεπισκόπου: Σε δύο μήνες η Εκκλησία δεν θα έχει χρήματα!!(VIDEO)
  
Για την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα οικονομικά της Εκκλησίας μίλησε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος.
Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό της Θεσσαλονίκης TV100 σημείωσε χαρακτηριστικά: «Η Εκκλησία μας μετά από δυο μήνες δεν  θα έχει να πληρώσει τους υπαλλήλους και  αν δεν βρει τρόπο να εξασφαλίσει  τα χρήματα για την πληρωμή των υπαλλήλων, δηλαδή 300 ανθρώπων, οι άνθρωποι αυτοί θα πρέπει να απολυθούν και να μείνουν άνεργοι».
Ο κ. Ιερώνυμος απέδωσε τη δεινή κατάσταση, στην οποία βρίσκονται τα οικονομικά της Εκκλησίας  στα ξενοίκιαστα  κτήρια, στα νοικιασμένα που δεν  πληρώνουν και στις μετοχές της,  που όπως επισήμανε, οι τράπεζες εξαφάνισαν.

Τόνισε δε ότι, όλα όσα ακούγονται περί τεράστιας  περιουσίας της Εκκλησίας «είναι ένα πολύ μεγάλο παραμύθι αυτό  και το τραγικό είναι πως ενώ έχουν δοθεί απαντήσεις επί απαντήσεων όλοι κάνουν ότι το αγνοούν.

«Εγώ τι πρέπει να κάνω; Να κάνω αυτό που μου ζητάνε οι άλλοι χωρίς να το πιστεύω ή  να κάνω αυτό που πιστεύω ότι θα φέρει καρπό. Εγώ δεν ήρθα για  να αντιγράψω κάποιον άλλο εγώ ήρθα να εργασθώ με τον τρόπο που νομίζω ότι πρέπει να εργασθεί ένας Αρχιεπίσκοπος» υπογράμμισε.

Ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας πρόσθεσε πως δεν είναι ούτε πολιτικό πρόσωπο, ούτε στρατιωτικό πρόσωπο.

«Είμαι ο Αρχιεπίσκοπος που  θέλει να δώσει τη ζωή του για  τον φτωχό άνθρωπο τον πονεμένο άνθρωπο να κρατήσει την Εκκλησία ενωμένη και αν μπορέσει να καταφέρει μέσα από αυτήν την ενότητα να βοηθήσει τον τόπο που περνάει δύσκολες ώρες νομίζω ότι θα έχω εκπληρώσει την αποστολή μου», είπε χαρακτηριστικά.

Δείτε το βίντεο:

πηγήbriefingnews.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...