Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

Εορτάσθηκε η ιερά Μνήμη του Οσίου Πατρός ημών Αντωνίου του Μεγάλου στα Κρύα Ιτεών των Πατρών (φώτο + video)

Γράφει ο Ανδρέας Σπυρόπουλος
φωτογραφία:πρεσβυτέρα Γεωργία Δημητροπούλου
Την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου, εορτάσθηκε με πάσα θρησκευτική και εκκλησιαστική λαμπρότητα η ιερά Μνήμη του Οσίου Πατρός ημών Αντωνίου του Μεγάλου του Καθηγητού της ερήμου, στον υπό ανέγερσιν νέο Ιερό Ναό του Αγίου Αντωνίου στα Κρύα Ιτεών των Πατρών. 
Οι ιερές ακολουθίες, πραγματοποιήθηκαν στον υπόγειο Ναό ο οποίος τιμάται επ’ ονόματι του Αγίου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους του Θαυματουργού.
Την παραμονή της εορτής, κατά τον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό, χοροστάτησε και κήρυξε τον Θείο Λόγο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, ο οποίος αναφέρθηκε στον βίο του Αγίου και στην δυνατότητα όλων των Χριστιανών να γίνουν Άγιοι μέσα από την εν Χριστώ ζωή τους. Αναφερόμενος ο Σεβασμιώτατος στο έργο που τελείται στην Ενορία αυτή κατά τα τελευταία έτη, επαίνεσε τους ιερείς του Ναού π. Ιωάννη Δημητρόπουλο (προϊστάμενο) και π. Σταύρο Καλαμπαλίκη αλλά και τους βοηθούς των, τόσο για το έργο που επιτελούν στη νεότητα όσο και για το δύσκολο πλην όμως ευλογημένο έργο της ανεγέρσεως του μοναδικού Ιερού Ναού του Αγίου Αντωνίου στην Ιερά Μητρόπολη Πατρών.
Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, πραγματοποιήθηκε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος και ομιλούντος του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου π. Αρτεμίου Αργυροπούλου, Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως μας και Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Αγίων Πάντων Τριταίας.
Ανήμερα της εορτής το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε Μεθέορτος Εσπερινός και Ιερά Παράκλησις προς τιμήν του Μεγάλου Αντωνίου.
Αρκετός ήταν ο κόσμος που έσπευσε να προσκυνήσει την Ιερά Εικόνα του Αγίου, ζητώντας με αυτόν τον τρόπο την μεσιτεία του προς τον Φιλάνθρωπο Κύριο. Τις Ιερές Ακολουθίες πλαισίωσε πλήθος σεπτού Ιερατείου της Ιεράς Μητροπόλεως μας και τις μετέδωσε σε απευθείας σύνδεση, ο τηλεοπτικός σταθμός της Ι.Μ. Πατρών Λύχνος. Κατά την διάρκεια αυτών, στα ιερά Αναλόγια έψαλλαν ο κ. Μιχαήλ Ζαφείρης και ο κ. Χρήστος Φωτόπουλος πλαισιωμένοι και από ιεροψάλτες άλλων Ενοριών.

































































Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...