Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Ἡ Ἱερά Μητρόπολις Χίου αποχαιρέτησε τον Πρωτοσύγκελλο της και Ἀρχιμανδρίτη τοῦ Οἰκουμενικοῦ Θρόνου πατέρα Γεώργιο Λιαδῆ [βίντεο - φώτο]

ΜΕ ΔΑΚΡΥΑ ΚΑΙ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΗΣΑΝ ΤΟΝ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗ Γ. ΛΙΑΔΗ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΠΙΣΤΟΙ

Το ύστατο χαίρε στον κατάμεστο Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Φρουρίου, είπαν το μεσημέρι της Πέμπτης εκατοντάδες πιστοί, σε μία από τις πιο εμβληματικές και φωτισμένες μορφές  που διακόνησαν τα τελευταία χρόνια στη Χιακή Εκκλησία, τον μακαριστό Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητρόπολης Χίου Αρχιμανδρίτη Γ. Λιαδή.
Της Εξοδίου Ακολουθίας προεξήρχαν οι Μητροπολίτες Χίου κ. Μάρκος και πρώην Βελγίου κ. Παντελεήμων  ενώ από νωρίς το μεσημέρι εκατοντάδες πιστοί κατέκλεισαν τον Άγιο Γεώργιο επιβεβαιώνοντας τον χαρακτηρισμό του κ. Μάρκου για τον μεταστάντα ως «αναντικατάστατου»......
«Όλος ιερωμένος Θεό. Ένας άνθρωπος που ολόκληρος ήταν ιεροσύνη. Ένας άνθρωπος που έριξε τις ρίζες του στην ίδια γη, που έριξαν τις ρίζες τους δυο αγίες μορφές της τοπικής μας Εκκλησίας. Ο πάτρωνάς του, ο Όσιος Νικηφόρος από τα Καρδάμυλα κι επίσης ο Όσιος Άνθιμος ο Βαγιάνος ο Χίος.
Ειπώθηκε ότι η εκδημία του αφήνει κενό μεγάλο και δυσαναπλήρωτο. Τον χαρακτήρισα ενσυνείδητα ως αναντικατάστατο. Όμως η προσφορά του για την τοπική εκκλησία θα είναι σήμερα μεγαλύτερη αφού θα πρεσβεύει για όλους εμάς στον Θεό.
Σεβαστέ μας γέροντα, σε ευχαριστώ», ήταν τα αποχαιρετιστήρια λόγια του Μητροπολίτη Χίου.
Στην εξόδιο ακολουθία το «παρών» έδωσαν σύσσωμες οι αρχές του τόπου ενώ ψηφίσματα επέδωσαν στην οικογένειά του δεκάδες φορείς και σύλλογοι της Χίου.
Η ταφή του έγινε το απόγευμα της ίδιας ημέρας, στη γενέτειρά του, τα Καρδάμυλα με πομπή που ξεκίνησε από το Φρούριο της πόλης.












πηγή .politischios.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...