Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2015

ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΑΝ ΟΛΟΙ: Πατέρας χάνει τον γιο του, όταν όμως μαθαίνει για τον γιατρό ξέσπασε στο κλάμα!


Ένας γιατρός μπήκε βιαστικός στο νοσοκομείο μετά από κλήση που δέχτηκε για ένα επείγον περιστατικό που απαιτούσε άμεση χειρουργική επέμβαση… 

Πολύ γοργά άλλαξε ρούχα και κατευθύνθηκε προς το χειρουργείο.
Στον διάδρομο, όπως προχωρούσε, συνάντησε τον πατέρα του αγοριού που τον περίμενε ήδη στο χειρουργείο.

Βλέποντας τον ο πατέρας, του φώναξε: 
-«Γιατί έκανες τόση ώρα να έρθεις; Δεν ξέρεις ότι η ζωή του γιου μου ευρίσκεται σε κίνδυνο; Τι γιατρός είσαι εσύ. Δεν έχεις καμία αίσθηση ευθύνης;»
Ο γιατρός χαμογέλασε και του απάντησε χαμηλόφωνα:
«Λυπάμαι, δεν ήμουν στο νοσοκομείο και ήρθα όσο πιο γοργά μπορούσα μόλις μου το είπαν. Τώρα θα σας παρακαλέσω να ηρεμήσετε, έτσι ώστε να μπορέσω να κάνω τη δουλειά μου.»
-«Να ηρεμήσω; Με κοροϊδεύεις; Τι θα συνέβαινε αν ήταν ο δικός σου γιος αυτή τη στιγμή στο χειρουργείο; Θα ήσουν ήρεμος; Αν έβλεπες το δικό σου παιδί να πεθαίνει τι θα έκανες;» του είπε εκνευρισμένος ο πατέρας.
Ο γιατρός χαμογέλασε πάλι και του απάντησε: 
-«Θα έλεγα αυτό που είπε κάποτε ο Ιώβ: «Από τη σκόνη προερχόμαστε και στη σκόνη θα επιστρέψουμε». Οι γιατροί δεν μπορούν να παρατείνουν τη ζωή. Πήγαινε και προσευχήσου για τον γιο σου. Εγώ θα κάνω ότι καλύτερο μπορώ για να τον σώσω.»
-«Το να δίνεις συμβουλές όταν δεν είσαι ο άμεσα ενδιαφερόμενος είναι πολύ πανεύκολο» μουρμούρισε ο πατέρας.

Η επέμβαση κράτησε αρκετές ώρες. Αργά το βραδάκι ο γιατρός βγήκε χαρούμενος από το χειρουργείο και απευθυνόμενος στον πάτερα, του είπε:

-«Όλα πήγαν καλά. Ο γιος σας θα γίνει καλά! Αν έχετε οποιαδήποτε απορία, ρωτήστε τη νοσοκόμα.» Χωρίς να περιμένει την απάντηση του πατέρα έτρεξε γοργά να αλλάξει ρούχα.

-«Γιατί είναι τόσο αλαζόνας; Δεν μπορούσε να περιμένει μερικά λεπτά για να μου εξηγήσει μερικά πράγματα για την κατάσταση του παιδιού;» απευθύνθηκε ο πατέρας στη νοσοκόμα.

Η νοσοκόμα του απάντησε προσπαθώντας να συγκρατήσει τα δάκρυα της: 
-«Ο γιος του πέθανε προχθές σε τροχαίο ατύχημα. Όταν τον καλέσαμε να έρθει για τον γιο σας, ήταν στην κηδεία του γιου του. Τώρα που έσωσε τη ζωή του παιδιού σας, πηγαίνει και πάλι να αποχαιρετήσει για πάντα το δικό του παιδί».

Είναι πανεύκολο να κρίνουμε τους άλλους. Το δύσκολο είναι να μην το κάνουμε. Ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις τι συμβαίνει στη ζωή του και πόσο μεγάλες είναι η δυσκολίες που έχει να αντιμετωπίσει.

πηγή: psyxiatreio.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...