Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

Ο π. Τιμόθεος Παπασταύρου ιερούργησε την Κυριακή στον Ιερό Ναό του Αγίου Αντωνίου και ομίλησε στην εκ μεταθέσεως από την Δευτέρα καθιερωμένη εβδομαδιαία σύναξή.


Γράφει ο Χρήστος Φωτόπουλος
Εν μέσω πυκνού εκκλησιάσματος τελέσθηκε ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία την Κυριακή του Ασώτου εις τον Ιερό Ναό του Αγίου Αντωνίου προεξάρχοντος του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου π. Τιμοθέου Παπασταύρου Ιεροκήρυκος της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών, συλλειτουργούντος δε μετά αυτού του Αιδεσιμολογιωτάτου Εφημερίου του Ναού π. Ιωάννου Δημητροπούλου.
Ο π. Τιμόθεος έχοντας και την διακονία του Κηρύγματος ομίλησε εμπνευσμένα επάνω στην Ευαγγελική περικοπή του Ασώτου.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας προσεφέρθη κέρασμα στο πνευματικό κέντρο κάτωθεν του Ιερού Ναού και εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε εκ μεταθέσεως από την Δευτέρα η καθιερωμένη εβδομαδιαία Ενοριακή σύναξη εις την οποία ομίλησε ο π. Τιμόθεος με θέμα «Ενταφιασμός ή Καύσις;»

Ο Ιεροκήρυξ ανέπτυξε θεολογικώς και ιστορικώς την Θέση της Εκκλησίας περί του ενταφιασμού των σωμάτων και τόνισε ιδιαίτατα την τιμή που αποδίδει εις αυτά "ως Ναούς του Αγίου Πνεύματος" μετά το πέρας της εισηγήσεως επακολούθησαν ερωτήσεις του ακροατηρίου προς τον εισηγητή και διεξήχθη γόνιμος διάλογος.
Τον συντονισμό της συζητήσεως είχε ο προϊστάμενος του Ναού π. Ιωάννης ο οποίος εις το τέλος ευχαρίστησε τον Πανοσιολογιώτατο ομιλητή διά τον κόπο του καθώς και για την ενημέρωση των Ενοριτών επί του μείζονος σημασίας αυτού επικαίρου θέματος. 



















Φωτογραφίες: Πρεσβυτέρα Γεωργία Δημητροπούλου
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...