Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2015

Επιτέλους έγινε νόμος ο …υπόνομος - Σάββας Ηλιάδης


Συγχαρητήρια στη Βουλή των Ελλήνων για το αναμενόμενο χριστουγεννιάτικο δώρο προς τον ελληνικό λαό. Αιώνες τώρα το περίμενε η ελληνική κοινωνία, καταπιεζόμενη από συντηρητικές, οπισθοδρομικές, αφιλάνθρωπες και ανεγκέφαλες ιδεοληψίες. Παραδόσεις και ήθη και έθιμα συμπεπλεγμένα με σύνδρομα κατωτερότητας, με στενοκεφαλιά, οι οποίες δεν διέθεταν, επαναλαμβάνω αιώνες τώρα, λίγη φαιά ουσία, λίγη ανθρωπιά τέλος πάντων, για να δουν κατάματα το πρόβλημα κάποιων συνανθρώπων τους και να δείξουν την ανάλογη αγάπη. Όμως η θεά τύχη έφερε έτσι τα πράγματα ώστε με τα κατάλληλα πρόσωπα και στην κατάλληλη ώρα να φέρει το ποθητό αποτέλεσμα.
Δεν είναι δυνατόν να μην είναι κανείς ευχαριστημένος. Οι βουλευτές, οι οποίοι θα πάνε τώρα με ήσυχη τη συνείδησή τους στα χωριά τους, να γιορτάσουν τη Γέννηση του Χριστού στον κόσμο και στις καρδιές τους, αφού έκαναν μια τεράστια φιλανθρωπία με την ψήφο τους. Αυτοί που «εξυπηρετήθηκαν» με το αποτέλεσμα και αναθάρρησαν επιτέλους, καθώς απαξίωνε η κοινωνία μια ζωή τις προτιμήσεις τους και τα καπρίτσια τους και δεν ήθελε να τα αναγνωρίσει επίσημα και θα νοιώσουν επιτέλους άνθρωποι ισότιμοι και κάτι παραπάνω. Αλλά και όλοι οι Έλληνες, άσχετα αν είναι βαφτισμένοι ή αβάπτιστοι, αν είχαν λόγο ή υποχρέωση εκ της θέσεώς τους και της ιδιότητας τους να μιλήσουν ή να αντιδράσουν, αν συμφωνούν ή διαφωνούν με το αποτέλεσμα, θα συνεχίσουν ήσυχοι πλέον τη ζωή τους, διότι τους πήραν το κεφάλι τόσον καιρό τα μέσα επικοινωνίας μ` αυτό το θέμα.
Όλα πήγαν καλά λοιπόν και όλοι συνήργησαν αναλόγως, για να φυσήξει αυτός ο ευωδιαστός αέρας μέσα στον ιερό χώρο της Βουλής αλλά και σ` όλη την Ελλάδα. Από δω και πέρα όλα θα πάνε πολύ καλύτερα.
Είναι προφανές πως έχει να συνεχίσει το έργο της η Βουλή. Με σημαντικότερα θέματα. Διότι αυτή είναι η αποστολή της. Πρώτα να συμπληρώσει τα όποια κενά αυτού του νόμου, που είναι ελλιπής και να προχωρήσει σε ιερότερες και παλικαρίσιες αποφάσεις. Να σκεφτεί τι θα γίνει και με τα αιτήματα άλλων συμπολιτών μας. Υπάρχουν κάποιοι, που έχουν αδυναμία στα παιδιά. Τα αγαπούν τόσο πολύ, μέχρι τρέλας και δεν αντέχουν χωρίς αυτά. Περιμένουν τη σειρά τους να ζητήσουν από τη Βουλή, για να ψηφιστεί νόμος και γι` αυτούς, ώστε να έχουν το δικαίωμα να τα κάνουν δικά τους, όποια τους αρέσουν και όποτε θέλουν. Να τα αγκαλιάζουν, να τα χαϊδεύουν, να τα πηγαίνουν ελεύθερα στα σπίτια τους για φιλοξενία, καθόσον είναι χαρακτηριστική η αρετή των Ελλήνων από αρχαιοτάτων χρόνων, να τα παίρνουν στα κρεβάτια τους, για να τα δείχνουν την αγάπη τους, όπως αυτοί πολύ καλά γνωρίζουν. Το έχουν μεγάλο πόθο αυτό, έχουν μεγάλο καημό και πρέπει η Βουλή να το σεβαστεί, ως όργανο του Κράτους, που δείχνει φοβερή κατανόηση στα προβλήματα των πολιτών. Ελπίζουν και είναι βέβαιοι πως δεν θα αδικηθούν, αφού έχει ανάλογο προηγούμενο η υπόθεση.
Ακόμη, πληροφορηθήκαμε πως υπάρχει και μια άλλη αξιοσέβαστη μερίδα συμπολιτών μας, με επιθυμίες και γούστα λίγο πιο ζωηρά, θα λέγαμε. Αυτοί δε ζητάνε πολλά, απ` ό,τι μάθαμε. Αυτοί αγαπάνε τα ζώα. Τα αγαπάνε όμως παθιασμένα. Είναι ξετρελαμένοι μαζί τους. Το μυαλό τους και η καρδιά τους είναι κολλημένα σ` αυτά. Ίσως είναι πιο συνεσταλμένοι από τους άλλους, διότι φοβούνται μην παρεξηγηθεί αυτή η υπερβολική αγάπη τους, η λίγο παράξενη και δεν μπορέσει να γίνει κατανοητή. Αν ήταν δυνατόν να βρεθούν κάποιοι βουλευτές, να τους συναντήσουν, να ακροαστούν τον πόνο τους και τον καημό τους και να δρομολογήσουν κάτι και γι` αυτούς. Να υποβάλουν υπόμνημα στη Βουλή. Έστω να μπορούν να τα συμπεριλάβουν με κάποιο ιδιωτικό συμφωνητικό στην ιδιοκτησία τους αρχικά και στη συνέχεια θα ανοίξει ο δρόμος και για τη συμβίωση και για το γάμο, γιατί όχι; Είναι πολύ αισιόδοξοι πως θα λυθεί το θέμα και δεν έχουν άδικο. Ο αέρας της ελευθερίας πνέει τόσο δυνατός, που κοντεύει να μας πνίξει και δε θα γίνει πραγματικότητα το όνειρό τους;
Πιθανόν να υπάρχουν και άλλοι συμπολίτες μας που έχουν κι αυτοί κάτι να ζητήσουν παρόμοιο. Δεν έχει πέσει στην αντίληψή μας. Τους προτείνουμε όμως να μην το βάλλουν κάτω. Ας αφήσουν τις ντροπές και τις φοβίες κι ας τρέξουν, πριν είναι πολύ αργά. Τώρα. Τώρα είναι ο καιρός. Τρέξτε, μη χάσετε την ευκαιρία. Το μαγαζί έχει απ` όλα τα είδη και τα δίνει σε τιμή ευκαιρίας.

Ηλιάδης Σάββας
Δάσκαλος
Κιλκίς, 24-12-2015
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...