Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015

Η Χριστουγεννιάτικη εορτή των μικρών παιδιών των Κατηχητικών Σχολείων Τιμίου Προδρόμου Κάτω Αχαΐας

Την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2015, στο Σπυροπούλειο Πνευματικό Κέντρο της Ενορίας Τιμίου Προδρόμου Κάτω Αχαΐας, πραγματοποιήθηκε η Χριστουγεννιάτικη εορτή των μικρών παιδιών των Κατηχητικών Σχολείων.
   Στην εορτή τα μικρά παιδιά μας, ύμνησαν τον γεννηθέντα Σωτήρα Χριστό, με την αγνή ψαλμωδία των αγγέλων και προσεκύνησαν  το Ενανθρωπίσαντα Θεό, με την ευλογημένη απλότητα των ποιμένων.
   Στην καταληκτική του ομιλία  ο π. Απόστολος αναφέρθηκε στους δύο κόσμους που παρουσίασαν τα μικρά παιδιά σε σκέτς. Τον κόσμο της ρωμαϊκής ειδωλολατρικής  περιόδου και τον κόσμο της Βυζαντινής Χριστιανικής εποχής. Και πρόσθεσε: «Η μεγάλη αλήθεια που τόσο παραστατικά μας παρουσίασαν τα παιδιά μας σήμερα μεταφερόμενη σε γλώσσα μεγάλων είναι αυτή: Η Ελληνορθοδοξία μας, είναι ο σαρκωθείς και Αναστάς Χριστός μας, παρατεινόμενος  εις τους αιώνας.  Εκτός Χριστού όλα είναι αλύτρωτα, όλα είναι ζοφώδη. Χωρίς Χριστό η ζωή είναι μία κόλαση. Δεν πρέπει να αφήσουμε τους λάγνους νοσταλγούς της φρικιαστικής κόλασης να παρασύρουν εμάς και τα παιδιά μας. Γι΄ αυτό παρακαλώ  θερμώς όλους τους γονείς, να φροντίζουν για την Κατήχηση των παιδιών τους, με ζήλο και με την συνείδηση ότι  το έργο αυτό είναι ότι πολυτιμότερο δυνάμεθα να προσφέρουμε στα παιδιά μας. Σύζευξη με την Ενορία μας, με τον Ιερό Ναό μας, με τους Ιερείς μας. Γιατί μακρυά από αυτά, υπάρχει διαστροφή και καταστροφή. Ο έχων ώτα ακούειν, ακουέτω.»
Φωτογραφικό υλικό από την εορτή

















































 







πηγή:timiosprodromos.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...