Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Παναγιά η «Οφιούσα» στη Κεφαλονιά. (Βίντεο)

Η «Οφιούσα» της Κεφαλονιάς
 Στη νότια Κεφαλονιά, κοντά στο χωριό Μαρκόπουλο, βρίσκεται ο ναός της Κοιμήσεως. Εκεί από τη γιορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρα (6 Αυγούστου) εμφανίζονται μέσα και έξω από τον ναό μικρά φίδια. Είναι τα λεγόμενα «φίδια της Παναγίας».
Στη θέση αυτή, λέει η παράδοση, υπήρχε ένα παλιό μοναστήρι της Παναγιάς, μεγάλο και πλούσιο. Όταν το μοναστήρι δέχτηκε επίθεση από πειρατές οι καλόγριες για να μην πέσουν στα χέρια τους παρακάλεσαν την Παναγία να τις κάνει πουλιά, ή φίδια.
Έτσι, σαν φίδια, ιερά πλέον, γυρίζουν
κάθε χρόνο στις αρχές του Αυγούστου και όσο περνούν οι μέρες πληθαίνουν. Την παραμονή της Κοιμήσεως «πλημμυρίζουν» τον ναό.
Σύμφωνα με την παράδοση αν κάποια χρονιά τα φίδια δεν παρουσιασθούν, είναι κακό σημάδι. Αυτό συνέβη το 1940 και το 1953, όταν το νησί δοκιμάστηκε από τους σεισμούς.

 Ακολουθεί απόσπασμα από ντοκιμαντέρ της Αμερικανικής τηλεόρασης για την εμφάνιση των φιδιών της Παναγιάς στο χωριό Μαρκόπουλο της Κεφαλονιάς, από 6 έως 16 Αυγούστου κάθε χρόνο.

Δείτε και το βίντεο


Απόσπασμα από ντοκιμαντέρ της Αμερικανικής τηλεόρασης για την εμφάνιση των φιδιών της Παναγιάς στο χωριό Μαρκόπουλο της Κεφαλονιάς, από 8 έως 16 Αυγούστου κάθε χρόνο
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...