Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

Εκοιμήθη ο Μοναχός Ευσέβιος της Ι.Μ.Κηπουραίων Κεφαλληνίας


Ἀνακοινοῦται ἐκ τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως ὃτι ἐκοιμήθη ἐν Κυρίῳ σήμερον 15ην Σεπτεμβρίου ἐ.ἒ. ὁ εὐλαβέστατος Ἱεροδιάκονος π. Εὐσέβειος Κούτσης τοῦ Βασιλείου, ὁ γνωστός φύλακας καί ἀκρίτας ἐπί 56 ἒτη τῆς Ἱερᾶς Μονῆς Κηπουραίων.
Ἡ ἐξόδιος ἀκολουθία θά τελεσθῆ την 16ην Σεπτεμβρίου καί ὣρα 5:30 μ.μ. εἰς την Ἱεράν Μονήν τῆς μετανοίας του.....

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ




Ιεροδιάκονος Ευσέβιος: 60 χρόνια μοναχικής ζωής στα Κηπούρια
Του Παναγή Φωκά
Γεννήθηκε το 1923 ο μοναχός Ευσέβιος, κατά κόσμο Ευάγγελος Κούτσης. Γιός του Βασίλειου Κούτση από τα Καμιναράτα είχε άλλα τρία αδέλφια. Ο μικρός Ευάγγελος ήταν από φτωχή οικογένεια. Δυο από τα αδέλφια του ξενιτεύτηκαν στην Αμερική. Ο Ευσέβιος από νεαρή ηλικία τάχθηκε να υπηρετήσει τον θεό. Έτσι σε πολύ μικρή ηλικία πήγε στο μοναστήρι στα Κηπούρια. Προσπάθησε να το οργανώσει, ολομόναχος, με τα πενιχρά έσοδα που είχε η μονή. Καλλιεργούσε αμπέλια και ελιές του μοναστηριού ώστε να έχει έσοδα. Ο ίδιος έκανε και οικοδομικές εργασίες ώστε το μοναστήρι να διατηρείται στο πέρασμα των χρόνων.

eusevios

Πάντα φιλόξενος και υπομονετικός. Στους δεκάδες επισκέπτες προσκυνητές, που πήγαιναν να επισκεφθούν το μοναστήρι, πάντα θα τους κερνούσε καφέ και λουκούμι. Δεν δίσταζε μάλιστα να λέει ότι «έρχονται δύσκολα μελλούμενα χρόνια».
Το τελευταίο καιρό αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας και νοσηλευόταν στο Μαντζαβινάτειο νοσοκομείο. Επικοινωνήσαμε, με τον κ. Κωνσταντίνο Κούτση (συγγενή του) ο οποίος μα τόνισε ότι τις τελευταίες ημέρες δεν μπορούσε ούτε καν να μιλήσει. Έφυγε πλήρης ημερών.
eusevios


Το επιβλητικό μοναστήρι στα Κηπούρια έχασε τον γέροντά του. Η ασκητική του μορφή μαγνήτιζε τους χιλιάδες προσκυνητές για περισσότερα από 60 χρόνια. Ήταν ο «φάρος» της πίστης για τη Παλική.
Καλό Παράδεισο γέροντα…

eusevios
khpouria

πηγή: Ι.Ν. Αγίων Χαραλάμπους & Αντωνίου Κρύα Ιτεών Πατρών:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...