Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Παπά- Σκρέκας: O παππούς του σημερινού υπουργού που σταυρώθηκε στον εμφύλιο! (ΦΩΤΟ)


Η απίστευτη ιστορία του ιερομάρτυρα από την Μεγάρχη Τρικάλων
Μια τραγική ιστορία συνοδεύει τον νέο υπουργό Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα. Ο παππούς του ιερέας, υπήρξε πρωταγωνιστής, μιας πρωτοφανούς θυριωδίας, δείγμα της αγριότητας και του εθνικού διχασμού, που δυστυχώς έπεσε η Ελλάδα κατά την διάρκεια του εμφυλίου πολέμου.
 H Μεγάρχη,  ένα χωριό του Νομού Τρικάλων βάφτηκε το 1947 με το αίμα, του εφημέριου της Γεώργιου παπά-Σκρέκα. Ο Παπά-Σκρέκας υπηρετούσε στην Μεγάρχη την περιόδο του εμφυλίου Πολέμου και συνελήφθη. Το αποτέλεσμα της σύληψης του ήταν να.. σταυρωθεί την Μεγάλη Παρασκευή του 1947, που όπως περιγράφεται από τις πηγές έγινε με πρωτοφανή αγριότητα, από τις ομάδες που δραστηριοποιούνταν στην περιοχή.......

Αφού πέρασε από λαικό δικαστήριο, ο παπά- Σκρέκας σταυρώθηκε όπως λένε οι μαρτυρίες, όπως ο Χριστός, πάνω σε ένα δίκορμο σταυροειδές έλατο, αφήνοντας ορφανά τα έξι ανήλικα παιδιά του, από ηλικίας 10 χρόνων έως και 6 μηνών. Ο θάνατος του υπήρξε μαρτυρικός. Όταν πλέον ξεψύχησε οι ίδιες πηγές λένε πως τον πέταξαν σε μια παρακείμενη χαράδρα και τον κάλυψαν με κλαδιά και πέτρες.
Αργότερα βρέθηκε το πτώμα του ιερέα. Η ιατροδικαστική εξέταση απέδειξε οτι σταυρώθηκε ζωντανός. Επιπλέον διαπιστώθηκε εξόρρυξη των οφθαλμών του. Τα οστά του ήσαν καταθρυμματισμένα από τα ανελέητα φοβερά κτυπήματα. Επίσης αποδείχθηκε ότι είχε πυροβοληθεί στο μέτωπο και στους κροτάφους.
Πρόκειται για ένα απίστευτο έγκλημα που μαρτυρά την αγριότητα της εποχής. Ο παπά –  Σκρέκας τιμάται μέχρι σήμερα στην περιοχή ως ιερομάρτυρας.
ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ:
πηγή parapolitika.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...