Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

Με λυγμούς λιτάνευσαν το σκήνωμα του Γερασίμου στην Κεφαλλονιά (βίντεο)

Με λυγμούς λιτάνευσαν το σκήνωμα του Γεράσιμου στην Κεφαλλονιά

Θρήνος και λυγμοί κατά την πορεία του σκηνώματος του μακαριστού μητροπολίτη Κεφαλληνίας κυρού Γερασίμου προς τον μητροπολιτικό ναό του Αργοστολίου.
Κλήρος και λαός υποδέχθηκαν  τον μακαριστό Γεράσιμο ο οποίος είχε προγραμματιστεί να φθάσει στο νησί στις 2 Ιουλίου όπου θα γινόταν η πάνδημη ενθρόνιση του. Τον σήκωσαν στους ώμους τους οι ιερείς και οι απλοί πιστοί, οι άνθρωποι που ζούσαν κοντά του και τον αγαπούσαν, που γιόρτασαν την εκλογή του και οργάνωναν την υποδοχή και την ενθρόνισή του, δεν μπορούσαν να σταματήσουν να κλαίνε......
Το σκήνωμα του μακαριστού μητροπολίτη η εκλογή του οποίου είχε προκαλέσει ιδιαίτερη χαρά στους Κεφαλλονίτες συνόδευσε από την Κυλλήνη έως την Κεφαλλονιά ο μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος. Εκεί ανέμενε ο Τοποτηρητής της Μητροπόλεως, μητροπολίτης Ηλείας κ. Γερμανός ο οποίος ανέλαβε για δεύτερη φορά μέσα σε ένα χρόνο να προπέμψει Ποιμενάρχη του νησιού. Αυτή τη φορά μάλιστα πριν καν προλάβει να ενθρονιστεί.


Το σκήνωμα του μακαριστού εκτίθεται σε λαϊκό προσκύνημα στον μητροπολιτικό ναό της Ευαγγελίστριας στο Αργοστόλι. Αύριο το απόγευμα θα μεταφερθεί στη Μονή του Αγίου Γερασίμου όπου το μεσημέρι τις Τετάρτης στις 13:00 θα ψαλλεί η εξόδιος ακολουθία προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου.

Ήδη στο νησί οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες ενώ με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου έχει κηρυχθεί τριήμερο πένθος.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: E KEFALONIA

πηγή orthodoxia.info
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...