Παρασκευή 14 Αυγούστου 2015

Κατανυκτική η Αγρυπνία των προεορτίων της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου στον Ι.Ν. του Αγίου Αντωνίου στα Κρύα Ιτεών (φωτο)

 Γράφει ο Χρήστος Φωτόπουλος
Λαμπρά και Κατανυκτική Αγρυπνία ετελέσθη το βράδυ της δεκάτης τρίτης προς δεκάτην τετάρτην Αυγούστου εις τον Ιερόν Ναό του Αγίου Αντωνίου εις τα Κρύα Ιτεών των Πατρών με αφορμή τα προεόρτια της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου.
Κατά την διάρκεια του Όρθρου εψάλησαν μελωδικότατα και τα Εγκώμια ήτοι ο Επιτάφιος Ύμνος εις την Κυρίαν Θεοτόκον, υπό της Χοράρχου κ. Αφροδίτης Χρυσανθακοπούλου και των λοιπών μελών της Γυναικείας Χορωδίας Βυζαντινής και Εκκλησιαστικής παράδοσης «ΠΑΝΥΜΝΗΤΟΣ».

Μετά το πέρας του Όρθρου ετελέσθη μικρά περιφορά του Θεομητορικού Επιταφίου πέριξ του Ιερού Ναού και εν συνεχεία η Θεία Λειτουργία.
Των Ιερών Ακολουθιών προέστη ο Αιδεσιμολογιώτατος πρεσβύτερος π. Γεράσιμος Δημητρόπουλος συμπαραστατούμενος υπό των Εφημερίων του Ναού π. Ιωάννου Δημητροπούλου και π. Σταύρου Καλαμπαλίκη.
Εις τα Ιερά Αναλόγια έψαλαν οι Ιεροψάλτες του Ναού κ. Σπυρίδων Παναγιωτόπουλος και κ. Χρήστος Φωτόπουλος.
Από πολύ νωρίς ο Ναός ήταν κατάμεστος από κόσμο πράγμα το οποίο αποδεικνύει την βαθεία Πίστη και Ευλάβεια του Λαού μας προς την Παναγία μας την οποία θεωρεί ως καταφύγειον και μόνην του Προστασία εν μέσω των δυσκόλων ημερών τας οποίας διανύει η Πατρίδα μας.
Καλή Παναγιά.

φωτογραφίες: Πρεσβυτέρα Γεωργία Δημητροπούλου









































































































































Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...