Σάββατο 13 Αυγούστου 2016

Με λαμπρότητα εψάλλησαν και φέτος τα Εγκώμια της Υπεραγίας Θεοτόκου εις τον Ιερόν Ναόν του Αγίου Αντωνίου στα Κρύα Ιτεών (φωτογραφίες)


Γράφει ο Χρήστος Φωτόπουλος
 Ιερά αγρυπνία ετελέσθη το βράδυ της Παρασκευής 12 προς 13 Αυγούστου εις τον Ιερόν Ναόν του Αγίου Αντωνίου εις Κρύα Ιτεών, επί τη αποδόσει της μεγάλης Δεσποτικής Εορτής της Μεταμορφώσεως του Κυρίου. Κατά την διάρκειαν της Αγρυπνίας εψάλλησαν και τα εγκώμια ήτοι ο Επιτάφιος Ύμνος της Υπεραγίας Θεοτόκου.
Των Ιερών Ακολουθιών προέστη ο Αιδεσιμολογιώτατος πρεσβύτερος π. Γεράσιμος Δημητρόπουλος εφημέριος του Ιερού Ναού Τιμίου Προδρόμου Κάτω Αχαΐας συμπαραστατούμενος υπό των Ιερέων της Ενορίας π. Σταύρου και π. Ιωάννου. Τον Θείον λόγον εκήρυξε ο π. Γεράσιμος ο οποίος ομίλησε παραστατικώς δια την Κοίμησιν της Κυρίας Θεοτόκου καθώς και δια τα μηνύματα αυτής της μεγάλης Εορτής εις τον σύγχρονον άνθρωπον.


Εις την ιεράν Αγρυπνίαν πέρα από τους Ιεροψάλτας του Ναού κ. Παναγιώτη Αρβανίτη και κ. Χρήστο Φωτόπουλο, έψαλλε μελωδικότατα και η Γυναικεία χορωδία "Πανύμνητος" υπό την διεύθυνσιν της μουσικολογιωτάτης κ. Αφροδίτης Χρυσανθακοπούλου, η οποία απέδωσε πολύ όμορφα και συγκινητικά τα Εγκώμια της Υπεραγίας Θεοτόκου.
Πληθώρα προσκυνητών προσήλθε ευλαβικώς εις τον Ιερόν Ναόν, άνθρωποι απλοί οι οποίοι έφεραν μαζί τους το μελισσοκέρι της Υπομονής, το πρόσφορο της Ελπίδος, το νάμα της Πίστεως και το μοσχολίβανο της Ευχαριστίας, άνθρωποι οι οποίοι έσπευσαν να ακουμπήσουν τον πόνο των και τα δάκρυά των εις την Μεγάλην Μάνα την Ταπεινήν Κόρη της Γεθσημανής κάνοντας οι ίδιοι την καρδιά τους Γεθσημανή δια να υποδεχτούν το Θεοδόχον Σώμα Της!
Η Αγρυπνία επερατώθη με τις ολόθυμες ευχαριστίες του προϊσταμένου της Ενορίας π. Ιωάννου Δημητροπούλου τόσο εις τον π. Γεράσιμον, όσο και εις όλους τους κοπιάσαντας είτε υλικώς είτε πνευματικώς δια την άψογην οργάνωσιν εις όλα! Ευχήθη δε η Κυρία Θεοτόκος να απαντήσει εις όλας τας αιτήσεις και τας παρακλήσεις μας χαρίζοντάς μας το «δώρημα πρὸς τὸ συμφέρον τῆς αἰτήσεως», καθώς και να εορτάσουμε όλοι με το καλό την λαμπράν ημέραν της Κοιμήσεως Της!













Τα άνθη για τον στολισμό του Επιταφίου της Υπεραγίας Θεοτόκου προσέφεραν οι:
Χρήστος Χαρμπίλας, Απόστολος Πατσούρας, Ευαγγελία Κοκοβίκα, Γεράσιμος Λαγαρός, Γεωργία Κατσώνα, Βασιλική Βυζοπούλου, Ανώνυμος, Αφροδίτη Σταθούλια, Μαρίνα Δημητροπούλου, Αφροδίτη Γκοτσούλια, Νίκη Μπιτούνη, Γεώργιος Μπούζης, Περσεφόνη Αποστολοπούλου, Νικολίτσα Γιαννοπολίτη, Αθανάσιος Κωνσταντάρας, Βασίλειος Μάρκου, Βασίλειος Λιβάνης, Ανώνυμος, Κωνσταντίνος Δημητρακόπουλος, Μιχαήλ Τσακουμάκης, Σωτηρία Σαζακλή, Μαριάννα Θεοδωρακάτου, Δημήτριος Γεωργόπουλος, Βασιλική Κραβαριώτη, Μαρίνα Νικολοπούλου, Αντώνιος Ντζούφρας, Νικόλαος Κωνσταντάρας, Νικολίτσα Γαβριελάτου, Ουρανία Κακαφώνη, Δήμητρα Γκούσκου.









































































































Φωτογραφίες: Πρεσβυτέρα Γεωργία Δημητροπούλου
                        Χρήστος Χαρμπίλας
                        Απόστολος Παπανίκος
                        Ιωάννης Παναγόπουλος
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...