Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2017

Ο Αγιασμός των υδάτων του Αγίου Νικολάου Αλυκών Κάτω Αχαΐας


Με μεγάλη λαμπρότητα αλλά και κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκε ο Καθαγιασμός των υδάτων στις Αλυκές Κάτω Αχαΐας.
Πλήθος πιστών κατέκλυσε από το πρωί το ναό του Αγίου Νικολάου Αλυκών Κάτω Αχαΐας δια να εκκλησιαστεί αλλά και να παρακολουθήσει την τελετή Καθαγιασμού των υδάτων. 

Αρκετοί ήταν οι νέοι που αγνόησαν το τσουχτερό κρύο και βούτηξαν στα ψυχρά ύδατα για να πιάσουν τον Τίμιον Σταυρόν.
     Τυχερός ήταν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο Κωνσταντίνος Φραγκούλιας που έπιασε πρώτος τον Τίμιον Σταυρό και τον προσκύνησε, δίνοντας τον στην συνέχεια να τον ασπασθούν και οι λοιποί κολυμβητές ώστε να λάβουν ευλογία και να αντλήσουν δύναμη...
Αξίζει να ευχαριστήσουμε τους κυρίους Γεώργιο και Πέτρο Μπιτούνη που παραχώρησαν το αλιευτικό τους καΐκι, ώστε να γίνει η όμορφη τελετή εν μέσω θαλάσσης.

Την ακολουθία του Αγιασμού παρακολούθησαν από κοντά και ετίμησαν με την παρουσία τους, ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας κ. Χρήστος Νικολάου, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακού Συντονισμού και Διοίκησης κ. Δημήτρης Δριβίλας, ο Γενικός Διευθυντής Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας κ. Σταύρος Βέρρας, καθώς επίσης και η πρόεδρος Κοινωφελούς Επιχείρησης του δήμου δυτικής Αχαΐας κ. Κοκκίνη Πατρούλα οι οποίοι και συνεχάρησαν τους τολμηρούς νέους.

       
Βίντεο - Φωτογραφίες : Νικόλαος Δημόπουλος
Ευχαριστούμε τον κύριο Νικόλαο Δημόπουλο και τα 

για την παραχώρηση του φωτογραφικού υλικού.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...