Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2017

Εκδρομή των Κατηχητικών ομάδων του Ι. Ν. Αγίων Αντωνίου και Χαραλάμπους Κρύα Ιτεών στα Καλάβρυτα


Γράφει ο Χρήστος Φωτόπουλος
Μια καταπληκτική εκδρομή πραγματοποίησαν οι Κατηχητικές ομάδες του Ιερού Ναού Αγίων Αντωνίου και Χαραλάμπους Κρύα Ιτεών το Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017 εις την πόλην και την ευρύτερη περιοχή των Καλαβρύτων.
Με συνοδούς τον προϊστάμενο του Ναού π. Ιωάννη και τους Κατηχητές τους αναχώρησαν νωρίς το πρωί με πρώτο σταθμό την Ιστορική Μονή της Αγίας Λαύρας.

Αφιχθέντες εκεί τους υποδέχθηκε ο Καθηγούμενος της Μονής π. Ευσέβιος Σπανός ο οποίος τους ομίλησε δια την ιστορία και την συμβολή της Μονής ιδιαίτερα κατά τον αγώνα της απελευθερώσεως εκ του τουρκικού ζυγού το 1821. Επιπλέον είχαν την ευκαιρία να προσκυνήσουν τις κάρες των Αγίων Αλεξίου και Φιλαρέτου.
Μετά την επίσκεψη στην Αγία Λαύρα επισκέφθηκαν τον τόπο της εκτελέσεως των Καλαβρυτινών υπό των Γερμανών το 1943 και εκεί έψαλλαν το "αιωνία η μνήμη" δια τα αδίκως τελειωθέντα θύματα. Έπειτα αναχώρησαν για το χιονοδρομικό κέντρο του Χελμού όπου έζησαν στιγμές ξεγνοιασιάς απολαμβάνοντας το άφθονο χιόνι της περιοχής.
Ακολούθως όλοι μαζί μετέβησαν στην πόλη των Καλαβρύτων όπου γευμάτισαν και απόλαυσαν μια βόλτα στο κεντρικό πεζόδρομο αυτής.
Τελευταίος προορισμός η Μονή την Μεγάλου Σπηλαίου όπου προσκύνησαν την Θαυματουργή εικόνα της Παναγίας και ξεναγήθηκαν εις αυτήν.
Καθ' όλα ήταν μια υπέροχη εκδρομή, γεμάτη ευλογίες, παιχνίδια, πολλά δώρα και γλυκίσματα για τα παιδιά.
Επιστρέφοντας αργά το απόγευμα στην πόλη μας όλοι είχαν τις καλύτερες εντυπώσεις και μια γλυκιά ενθύμηση για μια όμορφη ημέρα που πέρασε.



























































































































































































Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...