Τρίτη 25 Απριλίου 2017

Ένα όμορφο Προσκύνημα στην Ζάκυνθο από τους πιστούς του Αγίου Νικολάου Αλυκών 19-4-2017 (φωτογραφίες)

Την Τετάρτη του Πάσχα  19 Απριλίου 2017, 40 περίπου προσκυνητές  μικροί και μεγάλοι ξεκίνησαν από τις Αλυκές Κάτω Αχαΐας  με προορισμό το νησί του Αγίου Διονυσίου, την Ζάκυνθο. 
Μετά την άφιξη τους στο νησί, πρώτος σταθμός ήταν η Ιερά Μονή Στροφάδων και Αγίου Διονυσίου με σκοπό να προσκυνήσουν το σεπτό, άφθαρτο και μυροβόλο Σκήνωμά του Αγίου, που είναι γνωστός ως ''Άγιος της Συγνώμης'' επειδή συγχώρεσε το φονιά του αγαπημένου του αδελφού.
Επόμενος σταθμός ήταν ο περικαλλής και ιστορικός Ναός της Αγίας Μαύρας  με την ξεχωριστή  ξυλόγλυπτη διακόσμησή του, στην τοποθεσία  Μαχαιράδο.

Εν  συνεχεία επισκέφθηκαν την Ιερά Μονή Παναγίας Ελευθερώτριας  στο χωριό Λαγοπόδο όπου έτυχαν ευχάριστης φιλοξενίας από την Καθηγουμένη  και τις αδελφές της μονής.
Έπειτα μετέβησαν στην  Ιερά Μονή Παναγίας Αναφωνήτριας  στην οποία μόνασε ο Άγιος Διονύσιος  για 38 έτη ως την Κοίμηση του την 17η Δεκεμβρίου 1622. Εκεί συγχώρεσε και έκρυψε τον  φονιά του αδελφού του.
Μετά το μεσημεριανό γεύμα κατέφθασαν στον Ιερό Ναό Παντοκράτορος Γαϊτανίου όπου προσκύνησαν το Ιερόν Λείψανο του Οσίου Ιωσήφ του Κρητός. Κατόπιν επισκέφθηκαν τον Λόφο του Στράνη που είναι στον οικισμό της Μπόχαλης εκεί όπου ο εθνικός μας ποιητής Διονύσιος Σολωμός  εμπνεύσθηκε και έγραψε τον Εθνικό μας Ύμνο.  Από όλα τα σημεία της Μπόχαλης ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει μια θέα μαγευτική. Βλέπει όλη την πόλη της Ζακύνθου, κάτω από τα πόδια του και το απέραντο γαλάζιο του Ιονίου.
Ήταν ένα πολύ όμορφο προσκύνημα γεμάτο ευλογίες, ευχάριστα συναισθήματα και χαρούμενη διάθεση.  Είθε όλοι οι προσκυνητές να έχουν την ευλογία του Αγίου Διονυσίου.   

















































































































































































































Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...