Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017

Προσκύνημα στην Αγία Ελένη και στις Ιερές Μονές Αγίου Ιεροθέου και Οσίου Παταπίου

Γράφει ο Χρήστος Φωτόπουλος
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η προσκυνηματική εκδρομή εις περιοχάς της Αττικής και της Κορινθίας του Ιερού Ναού Αγίου Αντωνίου εις Κρύα Ιτεών Πατρών, το Σάββατο 10 Ιουνίου 2017.
Πρώτος σταθμός ήταν ο Ιερός Ναός Αγίας Βαρβάρας στο Αιγάλεω, όπου οι παρεπιδημούντες πιστοί προσεκύνησαν το τεμάχιο του Τιμίου Ξύλου και το ιερό Λείψανο της Αγίας Θεοστεφθείσης Βασιλίσσης και Ισαποστόλου Ελένης.

Ακολούθως επισκέφθησαν την Ιερά Μονή Παναγίας Κυπαρισιωτίσσης και Αγίου Ιεροθέου Μεγάρων. Εκεί προσκύνησαν την κάρα του Αγίου Ιεροθέου και ηκουσαν την ιστορία της Μονής εκ της Οσιολογοωτάτης Καθηγουμένης Μοναχής Ισιδώρας.
Στη συνέχεια απήλαυσαν το γεύμα τους εις την περιοχή του Λουτρακίου και ακολούθως μετέβησαν στην Ιερά Μονή Οσίου Παταπίου όπου ασπάσθηκαν το Άφθαρτο Σκήνωμα του Αγίου και την κάρα της Αγίας Υπομονής.
Η εκδρομή ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα με την επιστροφή στην πόλη μας.
Ο π. Ιωάννης Δημητρόπουλος ως υπεύθυνος της ιεραποδημίας έκανε τον απολογισμό της ημέρας ομιλώντας δια τα όσα ωφέλιμα ειχαν την ευκαιρία να δουν και να νιώσουν εις τις καρδιές τους από την Χάρη των Αγίων. Εν κατακλείδι ηυχήθη όπως οι Άγιοι τους οποίους προσεκύνησαν να δίδουν εις τον καθένα κάθε αγαθή επιθυμία του με την ακοίμητη πρεσβεία τους στον Θεό!






























































































Φωτογραφίες:Πρεσβυτέρα Γεωργία Δημητροπούλου
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...