Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2018

H εορτή της παγκοσμίου Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού στα Κρύα Ιτεών (φωτογραφίες - Βίντεο)


Γράφει ο Απόστολος Παπανίκος
Μέσα σε ατμόσφαιρα πνευματικής ανατάσεως εορτάσθη και εφέτος λαμπρότατα η μεγάλη εορτή της Παγκοσμίου Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού εις τον Ιερόν Ναόν του Αγίου Αντωνίου εις Κρύα Ιτεών Πατρών.

Πλήθος πιστών έσπευσε με ευλάβεια εις τον Ναόν, προκειμένου να προσκυνήσει τον Τίμιο και Ζωοποιό Σταυρό, το αγιώτερο σύμβολο της Ορθοδόξου Χριστιανικής πίστεως, που αποτελεί σημείον νίκης, ελπίδος, ζωής, και αναστάσεως.

Των Ακολουθιών προέστη ο αιδεσιμολογιώτατος πρωτοπρεσβύτερος π. Ιωάννης Δημητρόπουλος, ενώ στα ιερά αναλόγια έψαλλαν οι ιεροψάλτες του Ναού, κ. Παναγιώτης Αρβανίτης και κ. Χρήστος Φωτόπουλος.

Μεγάλη ευλογία διά την Ενορία ήτο η ευκαιρία που εδόθη εις όλο το εκκλησίασμα να προσκυνήσει τεμάχιον τιμίου Ξύλου και λίθον εκ του φρικτού Γολγοθά, τα οποία ήσαν ενσωματωμένα εις τον Σταυρόν ευλογίας με τον οποίον επραγματώθη η τελετή της υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού.

Εις το τέλος της Θεία Λειτουργίας ο π. Ιωάννης ευχήθη εις τον εορτάζοντα συνεφημέριό του π. Σταύρο Καλαμπαλίκη ο οποίος τελεί εν αδεία, καθώς και εις άπαν το εκκλησίασμα.























































Φωτογραφίες: Πρεσβυτέρα Γεωργία Δημητροπούλου
                          Κωνσταντίνος Μπούζης
Βίντεο: Χρήστος Χαρμπίλας


πηγή: agiosharalabos.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...