Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018

Ο Εορτασμός της Φωτοφόρου Σκέπης της Υπεραγίας Θεοτόκου και η Δοξολογία για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 στα κρύα ΙτεώνΓράφει ο Απόστολος Παπανίκος
Με λαμπρότητα εορτάσθη και φέτος η φωτοφόρος Σκέπη της Υπεραγίας Θεοτόκου και αειπαρθένου Μαρίας επί του Έθνους μας και η Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 στον Ιερό Ναό του Αγίου Αντωνίου εις κρύα Ιτεών.
Πλήθος πιστών προσήλθε προκειμένου να εκκλησιασθεί και να τιμήσει τη μεγάλη αυτή Θεομητορική Εορτή, εκφράζοντας έτσι την ευγνωμοσύνη του προς την Μητέρα του Θεού, διά την σκέπην και την προστασίαν Της στον αγώνα των Ελλήνων έναντι των Ιταλών.
Λίγο προ του τέλους, όπως επιτάσσει το τυπικόν της Εκκλησίας της Ελλάδος, ετελέσθη Ιερά Δοξολογία διά τα επινίκια και την επέτειο του ΟΧΙ της 28ης Οκτωβρίου 1940, με την συμμετοχή παιδιών τα οποία φορούσαν παραδοσιακές φορεσιές.
Ο π. Ιωάννης Δημητρόπουλος, προϊστάμενος του Ναού, στην σύντομη προσλαλιά του, ανεφέρθη εις την Εορτήν της Παναγίας Σκέπης, εις την Εορτήν του Έθνους μας και επαίνεσε τους γονείς οι οποίοι έντυσαν τα παιδιά τους με τις ελληνικές παραδοσιακές φορεσιές, διότι με τον τρόπο αυτό αφενός μεν τιμούν τους αγωνιστάς του έθνους μας, αφετέρου δε, μεταλαμπαδεύουν την Ιστορία της Πατρίδος μας, τα ιδανικά και τα έθιμά μας στις νέες γενιές, εις πείσμα όλων εκείνων οι οποίοι μανιωδώς προσπαθούν να τα καταργήσουν και να αφανίσουν.
Κλείνοντας, προέτρεψε άπαντες να ψάλλουν τον Εθνικό μας Ύμνο, πράγμα που όλοι έκαναν με πολλή υπερηφάνεια και συγκίνηση.


Φωτογραφίες:Πρεσβυτέρα Γεωργία Δημητροπούλου
 
πηγή: agiosharalabos.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...