Παρασκευή 12 Απριλίου 2019

Η Ενορία Αγίων Αντωνίου και Χαραλάμπους Κρύα Ιτεών Πατρών στη Νέα Μάκρη και στο Μήλεσι Αττικής. Προσκύνημα στους Οσίους Εφραίμ και Πορφύριο (Φωτογραφίες)


Γράφει ο Χρήστος Φωτόπουλος

Προσκυνηματική εκδρομή πραγματοποίησε η Eνορία των Αγίων Αντωνίου και Χαραλάμπους Κρύα Ιτεών Πατρών, το Σάββατο 6 Απριλίου ε.ε. εις Ιεράς Μονάς της Αττικής.

Της Ιεράς αποδημίας ηγείτο ο προϊστάμενος του Ναού π. Ιωάννης Δημητρόπουλος.

Πρώτο προσκύνημα δια τους εκδρομείς ήτο η Ιερά Μονή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και Αγίου Μεγαλομάρτυρος Εφραίμ Νέας Μάκρης. Εκεί προσκύνησαν τα κατά θαυμαστό τρόπο αναυρεθέντα λείψανα του Οσίου και ετέλεσαν Ιερά Παράκληση προς τον θαυματουργό Άγιο της Εκκλησίας μας.

Ακολούθως ως δεύτερο σταθμό της αποδημίας τους είχαν το Ιερό Ησυχαστήριο της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Μηλεσίου Αττικής, το οποίο ιδρύθηκε υπό του Οσίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου. Μετά τον Παρακλητικό Κανόνα που έψαλλαν προς τον Άγιον και την ξενάγηση στον μεγαλοπρεπή Ιερό Ναό υπό αδελφού βοηθούντος εν τω Ησυχαστηρίω, οι εκδρομείς προσκύνησαν το ταπεινό κελάκι όπου εγκαταβίωσε τα τελευταία χρόνια της ζωής του ο Όσιος Πορφύριος.
Εν συνεχεία οι προσκυνητές απήλαυσαν το γεύμα τους εις αίθουσαν του Ησυχαστηρίου η οποία παραχωρήθη υπό της Μοναστικής αδελφότητος.

Αργά το βράδυ επέστρεψαν εις την πόλη μας πλήρεις ευλογιών εκ του Τριαδικού Θεού και των Αγίων Του. 












































Φωτογραφίες: Πρεσβυτέρα Γεωργία Δημητροπούλου
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...