Πέμπτη 27 Ιουνίου 2019

Η ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΩ ΑΧΑΪΑΣ ΕΟΡΤΑΣΕ ΤΟ ΓΕΝΕΘΛΙΟΝ ΤΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΟΥ ΤΗΣ ΤΙΜΙΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ


Με λαμπρότητα και με την δέουσα εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια η πόλη της Κάτω Αχαΐας εόρτασε το Γενέθλιον του Τιμίου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου.

Την παραμονή της εορτής, Κυριακή 23 Ιουνίου, τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Γκούλου και Ανατολικής Ουγκάντας κ. Σιλβέστρου.

Ανήμερα της εορτής, Δευτέρα 24 Ιουνίου, τελέσθηκε ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου, ο οποίος κήρυξε τον θείο λόγο. 

Στην ομιλία του ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε στην σημασία και την αξία της προσευχής, τονίζοντας πως ο Τίμιος Πρόδρομος είναι καρπός προσευχής των ευσεβών γονέων του, του Ζαχαρίου και της Ελισάβετ. Αυτός ο καρπός της προσευχής ανεδείχθη ο μεγάλος Προφήτης ο οποίος ενώνει την Παλαιά με την Καινή Διαθήκη. Κλείνοντας, παρακάλεσε τους πιστούς, που είχαν κατακλύσει τον Ιερό Ναό, να αγαπήσουν την προσευχή η οποία δίδει λύση σε όλα τα αδιέξοδά μας και να παραμείνουν ασυμβίβαστοι με το πνεύμα του κόσμου και της αμαρτίας.

Το απόγευμα της ιδίας ημέρας τελέσθηκαν ο Μεθέορτος Εσπερινός, η Ιερά Παράκλησις και η Λιτάνευσις της Αγίας Εικόνος στους δρόμους της πόλης. 

Στην Ιερά Λιτανεία παρευρέθηκαν ο πρ. Πρωθυπουργός κ. Γεώργιος Παπανδρέου, Υποψήφιοι Βουλευτές του Νομού, ο απερχόμενος Δήμαρχος Δυτ. Αχαΐας κ. Χρίστος Νικολάου, ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Δυτ. Αχαΐας κ. Σπυρίδων Μυλωνάς, Τοπικοί Άρχοντες, καθώς και εκπρόσωποι του Στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας. 

Ο Θεοφιλέστατος μετά το πέρας της Ιεράς Λιτανείας επαίνεσε τον π. Απόστολο Δημητρόπουλο, Προϊστάμενο του Ιερού Ναού και Αρχιερατικό Επίτροπο Δύμης, και τους συνεργάτες του για την άψογη διεξαγωγή της Ιεράς Πανηγύρεως, ευχόμενος δύναμη και κάθε ευλογία στο έργο τους. 

Επίσης ο Θεοφιλέστατος μετέφερε προς όλους τις θερμές εγκάρδιες ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος βρισκόταν στην Αμερική για την Ενθρόνιση του νέου Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ.κ. Ελπιδοφόρου.Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...