Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2019

Η προσκυνηματική εκδρομή της ενορίας Αγίων Αντωνίου και Χαραλάμπους εις Κρύα Ιτεών Πατρών σε Μοναστήρια της Ιεράς Μητροπόλεως Κορίνθου



Γράφει ο Απόστολος Παπανίκος
Μία ακόμα προσκυνηματική εκδρομή με τη Χάρη του Θεού, προσέθεσε στο ενεργητικό της η Ενορία μας (Ι.Ν. Αγίων Αντωνίου και Χαραλάμπους εις Κρύα Ιτεών). Αυτή τη φορά επισκεφθήκαμε Μοναστήρια της Ιεράς Μητροπόλεως Κορίνθου.
Ξεκινήσαμε το πρωί του Σαββάτου 6 Οκτωβρίου. Συνοδός μας ο Ιερέας του Ναού μας, π. Ιωάννης Δημητρόπουλος.
Πρώτος προορισμός μας ήταν η Ιερά Μονή Αγίου Αθανασίου Πουλίτσης στο Βέλο. Εκεί μας υποδέχθηκαν με περισσή χαρά οι αδελφές της Μονής οι οποίες αφού μας ξενάγησαν στους γύρω χώρους, μας παρείχαν αβραμιαία φιλοξενία.
Εν συνεχεία πήραμε το δρόμο για την πόλη του Λουτρακίου και ανηφορίσαμε προς τα Γεράνια όρη όπου επιβλητικά υψώνεται η Ιερά Μονή Προφήτου Ηλιού. Στον τόπο αυτό, αφού προσκυνήσαμε στο καθολικό της Μονής και ενημερωθήκαμε για το ιστορικό της, θαυμάσαμε το μεγαλείο του Θεού, ατενίζοντας την μαγευτική θέα και το απέραντο γαλάζιο του Κορινθιακού κόλπου.
Λίγο αργότερα, συνεχίζοντας την ανάβαση στα Γεράνια όρη, επισκεφθήκαμε την Ιερά Μονή του Οσίου Παταπίου η οποία είναι χτισμένη αντίκρυ της πόλεως της Κορίνθου. Εκεί αξιωθήκαμε να προσκυνήσουμε το άφθαρτο στο χρόνο, ιερό Σκήνωμα του Οσίου Παταπίου και να ψάλλουμε ιερά Παράκληση έμπροσθεν του θαυματουργού του Λειψάνου.
Αφού ο καθένας μας άφησε ενώπιον του Οσίου κάθε ευσεβή πόθο και επιθυμία, προσκυνήσαμε την Αγία Κάρα της Αγίας Υπομονής, τεμάχιο ιερού Λειψάνου του Αγίου Νίκωνος του νέου, αναχωρήσαμε για το κέντρο του Λουτρακίου, όπου παραμείναμε για το μεσημεριανό μας φαγητό.
Το απόγευμα πήραμε το δρόμο προς την τοποθεσία Καλέντζι, προκειμένου να συναντήσουμε τη Χαρά πάντων των χριστιανών, τη Χαρά μας, που δεν είναι άλλη από την Παναγία Μητέρα μας. Έτσι επισκεφθήκαμε τον τελευταίο προορισμό μας, την Ιερά Μονή Παναγίας Πάντων Χαρά. Εκεί οι πατέρες της Μονής με πρώτο τον Καθηγούμενο π. Άνθιμο μας υποδέχτηκαν θερμότατα. Είχαμε την ευλογία να τελέσουμε την Ακολουθία του Αναστασίμου Εσπερινού, στο τέλος του οποίου ο π. Άνθιμος μας καλωσόρισε στο Μοναστήρι, μας ομίλησε για την ιστορία του, καθώς όμως εξέφρασε την αγάπη του και αναφέρθηκε στη φιλική του σχέση με τον π. Ιωάννη από τα φοιτητικά τους χρόνια στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ακολούθως ο π. Ιωάννης εξέφρασε και αυτός την αγάπη και το σεβασμό του προς τον π. Άνθιμο και ευχήθηκε όπως Κύριος ο Θεός χαριτώνει και αυξάνει την αδελφότητα της Μονής, ώστε να εργάζεται τα καλά έργα προς δόξαν Θεού.
Μετά και από αυτό το προσκύνημα επιστρέψαμε πλήρεις ευλογιών και αναπαυμένοι πνευματικά, δοξάζοντας τον Θεό που μας χάρισε ακόμα ένα δώρο. Το δώρο της συνάντησής μας με τους Αγίους Του, εκείνους που πιστά έκαναν πράξη το Λόγο Του και Αυτός με τη σειρά Του, τους κατέστησε δοχεία του Παναγίου Πνεύματος.











































































Φωτογραφίες:Πρεσβυτέρα Γεωργία Δημητροπούλου

Ι.Ν. Αγίων Αντωνίου και Χαραλάμπους εις Κρύα Ιτεών Πατρών:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...