Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020

π. Λίβυος : Ξέρεις πόσες ψυχές χάθηκαν σε αγάπες φτηνές και τοξικές;


π. Λίβυος : Κι όμως είναι λάθος να ρωτάς αν σ´ αγαπάει. Το θέμα δεν είναι εάν σε αγαπάει έλα εάν εσύ αντέχεις τον τρόπο που σε αγαπάει.

Γιατί αυτός ή εκείνη μπορεί να λέει ότι σε αγαπάει και εσύ να πνίγεσαι σε μια σχέση δίχως ανάσες κι οξυγόνο.
Μπορεί να λέει ότι σε αγαπάει άλλα εσύ να χάνεσαι, να αλλοιώνεσαι, να καταστρέφεσαι και να παραμορφώνεσαι, άγνωστη και άγνωστος να καταντάς ακόμη και στο ίδιο σου τον εαυτό. Ξέρεις πόσες ψυχές χάθηκαν σε αγάπες φτηνές και τοξικές, σε αγάπες χειριστικές;

Όταν μισείς και δεν αγαπάς τον εαυτό σου...... Όταν έχεις την χειρότερη εικόνα και άποψη γι αυτό που είσαι, τότε κάνεις τα πάντα για να το επιβεβαιώσεις.
Με έναν ασυνείδητο τρόπο, επιλέγεις πάντα τον φονιά και δήμιο της καρδιάς σου, ώστε να παίξει το σενάριο ότι είσαι μια αποτυχημένη ή ένας άχρηστος της ζωής.

Ο φαύλος κύκλος θα σπάσει και οι κατ εξακολούθηση ασελγοί θα φύγουν από κοντά σου, όταν εσύ πάψεις να μισείς τον εαυτό σου. Γιατί δίχως να το ξέρεις, όλους αυτούς που έπαιξαν μαζί σου εσύ τους προσκάλεσες και τους επέτρεψες ψυχικά να σε τεμαχίσουν.

Και ενώ αυτοί φώναζαν “σ’ εξαπατώ” εσύ επέμενες να ακούς “σ αγαπώ”, έτσι, για να θρηνείς κάθε φορά κι ένα κομμάτι από έναν εαυτό που ποτέ δεν αποδέχθηκες….

π. Λίβυος

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...