Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2020

Η Ενορία Αγίων Χαραλάμπους & Αντωνίου εις Κρύα Ιτεών Πατρών τίμησε την Μνήμην του Αγίου ενδόξου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους του θαυματουργού (φωτογραφίες)Γράφει ο Απόστολος Παπανίκος
Με λαμπρότητα εορτάσθη και εφέτος η Μνήμη του Αγίου ενδόξου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους του θαυματουργού, κατά το διήμερο 9 και 10 Φεβρουαρίου, στον Ιερό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους εις Κρύα Ιτεών Πατρών.
Συγκεκριμένα την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2020, μετά τη Θεία Λειτουργία επραγματοποιήθη η έξοδος της Ιεράς Εικόνος του Αγίου και εν συνεχεία δέησις κατά την Εκκλησιαστικήν Τάξιν....
Το απόγευμα ετελέσθη ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, υπό του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου π. Ιωσήφ Μήλια, ο οποίος εκήρυξε τον Θείον λόγον, αναφερόμενος εις τον βίον του Ιερομάρτυρος.
Την επομένη, την κυριώνυμον ημέραν της εορτής, της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας πρόεστη ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Νεκτάριος Κωτσάκης, Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Ομπλού και προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Πατρών. Ο Γέροντας ομίλησε επικαίρως διά τον Άγιον, αναφερόμενος στην βιωτήν του αλλά και στο πως αυτή πρέπει να αποτελεί παράδειγμα στην σημερινή κοινωνία που ολοένα και περισσότερο κατακλύζεται από νεοειδωλολατρικούς πειρασμούς.
Το απόγευμα της ιδίας ημέρας ετελέσθη ο Μεθέορτος Εσπερινός και Ιερά Παράκλησις προς τον Άγιο, υπό του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου π. Ιωακείμ Σταματοπούλου, προϊσταμένου του Ιερού Ναού Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου Πατρών, ο οποίος στο κήρυγμά του ανεφέρθη εις την χαράν και την λάμψην που διακατείχε τον Άγιον Χαραλάμπη, όταν βίωνε το μαρτύριον διά την αγάπην του Χριστού.
Στο τέλος των Ακολουθιών, ο προϊστάμενος του Ναού Πρωτοπρεσβύτερος π. Ιωάννης Δημητρόπουλος ευχαρίστησε πρωτίστως τον Άγιον προσκυνούμενον Τριαδικόν Θεόν, τον Σεπτόν μας Ποιμενάρχην κ.κ. Χρυσόστομον, με την ευλογίαν του οποίου  επραγματοποιήθη και η φετεινή Πανήγυρις, το Σεβαστό Ιερατείο που ελάμπρυνε με την παρουσία του τις Ιερές Ακολουθίες, το προσωπικό του Ναού εν γένει, αλλά και όλους τους ευσεβείς Χριστιανούς που προσέφεραν τις Αρτοκλασίες, τον ανθοστολισμό καθώς και όλους όσους προσήλθαν ευλαβικά διά να προσκυνήσουν τον Θαυματουργόν Άγιον, ψελίζοντάς του λόγια ευχαριστίας ή καταθέτοντάς του προσευχητικώς τον πόνο της καρδιά των, ευχόμενος όλες αυτές οι επίγειες καταθέσεις να γίνουν ουράνιες απολαβές αληθινής χαράς και ευλογίας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο τέλος όλων των Ιερών Ακολουθιών, προσεφέρθησαν γλυκίσματα εις τους προσκυνητάς τα οποία παρασκεύασαν ενορίτισσες, τη μερίμνη και τη φροντίδα των συνεργατών του πατρός Ιωάννου. 


     


 

Φωτογραφίες:Αθανάσιος Κανελλάκης

πηγή: agiosharalabos.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...