Κυριακή 22 Ιουλίου 2012

«Η έκτη Ιερατική Σύναξη της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, στο νησί των Οινουσσών»

Χίος, 19 Ιουλίου 2012 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«Η έκτη Ιερατική Σύναξη της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, στο νησί των Οινουσσών»
 
 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκος, με αίσθημα ποιμαντικής ευθύνης συγκάλεσε στο νησί των Οινουσσών την έκτη, από αναλήψεως των καθηκόντων του, Σύναξη των Ιερέων και Διακόνων της ακριτικής μας Μητρόπολης.

Με επικεφαλής τον Σεβασμιώτατο, ιερείς, διάκονοι και μέλη των οικογενειών τους μετακινήθηκαν προς και από τις Οινούσσες με το πλοίο «Οινούσσες ΙΙΙ».
Στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου τελέστηκε η Θεία Λειτουργία, με την παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου. Οι εργασίες της Ιερατικής Συνάξεως πραγματοποιήθηκαν στην αίθουσα Μαρίας Λαιμού.
Στην άρτια οργάνωση της Συνάξεως συνέβαλαν τα μέγιστα το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου, ο Σύλλογος Φίλων των Οινουσσών, ο Δήμος Οινουσσών και το Ταμείο Ευπραγίας Οινουσσών-Λονδίνου.
Στη Σύναξη αποφασίστηκε η έκδοση ψηφίσματος υπέρ της απρόσκοπτης λειτουργίας της Σχολής Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού Οινουσσών και της Σχολής Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού Χίου και της περαιτέρω ενισχύσεώς τους.
Δρομολογήθηκαν επίσης δράσεις σε τομείς που άπτονται της ποιμαντικής ευθύνης της τοπικής μας εκκλησίας. Μεταξύ άλλων:
1) Συμπαράσταση της τοπικής εκκλησίας στην αντιμετώπιση του προβλήματος των ναρκωτικών.
2) Συνέχιση και ενίσχυση του προνοιακού έργου της χιακής εκκλησίας στους τομείς α) προετοιμασίας και προσφοράς γευμάτων αγάπης που κινητοποιεί ένα μεγάλο δίκτυο εθελοντών, β) συγκεντρώσεως και δωρεάν διαθέσεως ιματισμού, και γ) δωρεάν ιατρικής περιθάλψεως απόρων και ανασφαλίστων συνανθρώπων μας, σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Χίου.
3) Ενίσχυση του κατηχητικού και κηρυκτικού έργου της Μητροπόλεώς μας, με την καλύτερη λειτουργία των υπαρχόντων κατηχητικών σχολείων, την ίδρυση νέων και την αύξηση των κηρυγμάτων με τη φροντίδα των αρχιερατικών επιτρόπων, ιεροκηρύκων, κληρικών και λαϊκών.
4) Διενέργεια του ετήσιου εράνου αγάπης, την Κυριακή 12 και τη Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012, για την ενίσχυση του φιλανθρωπικού έργου της χιακής εκκλησίας.
Oinousses_2A
Oinousses_5A

Oinousses_3A
Oinousses_4A
  
ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΧΙΟΥ
πηγή.imchiou
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...