Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

ΕΙΚΟΝΕΣ ΣΟΚ: Το εξάχρονο αγόρι που είδε να σκοτώνουν την οικογένεια του


O εξάχρονος Carlos Daniel Gonzalez περιγράφει πως σκότωσαν τους γονείς του κι πέντε μέλη της οικογένειάς του και στη συνέχεια αγκαλιάζει προστατευτικά την τετράχρονη αδελφή του.
Οι φωτογραφίες συγκλονίζουν. Το παιδί είδε να σκοτώνουν τους γονείς του, τον οκτάχρονο αδελφό του και την οκτώ μηνών αδελφή του, μα είχε το σθένος να περιγράψει τα πάντα και να αναλάβει την προστασία της μικρότερης αδελφής του.
Ο 6χρονος Carlos Daniel Gonzalez και η 4χρονη αδελφή του Izabel ζουν από τύχη καθώς κατάφεραν να κρυφτούν από τους ενόπλους που σκότωσαν τους γονείς τους και άλλους συγγενείς στο χωριό Las Escobas, 22 χιλιόμετρα νότια της Πόλης της Γουατεμάλας. Τα δυο παιδιά βρέθηκαν στο σημείο της εκτέλεσης για την αναπαράσταση του φονικού.
Το φονικό με απολογισμό επτά νεκρούς έγινε λόγω διαφορών ιδιοκτησίας γης στις παράγκες.
Η Γουατεμάλα θεωρείται μία από τις πιο επικίνδυνες χώρες στον κόσμο. Ο πληθυσμός της φτάνει τα 14 εκατομμύρια και σε μέγεθος είναι λίγο μικρότερη από την πολιτεία του Tennessee. Σύμφωνα με το αμερικανικό ΥΠΕΞ το 96% των εγκλημάτων στη χώρα μένουν ατιμώρητα και η διαφθορά εντοπίζεται σε όλες τις βαθμίδες της αστυνομίας και της κυβέρνησης.
Η χώρα μαστίζεται από τις μάχες βίαιων συμμοριών και η βία είναι χειρότερη για τους πιο φτωχούς. Η κυβέρνηση της χώρας ανακοίνωσε πως 6.500 άνθρωποι πέθαναν βίαια το 2009 και 6.000 το 2010. Το 41% των θανάτων αυτών σχετίζεται με το λαθρεμπόριο ναρκωτικών ενώ κοινό έγκλημα είναι και ο εκβιασμός.
Πηγή: Dailymail







 
 
πηγή:katinapoume.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...